Notícies de Mataró

El diputat de la CUP, Carles Riera, i el regidor de Mataró, Carlos García, defensen la continuïtat de totes les línies de l'escola pública Germanes Bartomeu

Davant del tancament d'una línia de l'escola Germanes Bartomeu, del barri de Rocafonda, l'AFA no ha tardat a recordar que aquesta mesura va en contra del pacte contra la segregació escolar.

La CUP reclama una oficina lingüística a Mataró i dedicar el romanent dels pressupost de 2023 a habitatge social.

Aquesta setmana s’ha iniciat el procediment per modificar el pressupost local incloent-hi el romanent dels comptes de l’any 2023, és a dir, les partides que no van arribar a executar-se l’anterior mandat. Davant d’aquesta situació, la CUP Mataró ja ha anunciat les seves condicions per tal d’aprovar la modificació i incorporar aquests diners per a potenciar diferents actuacions municipals.

Ilara Salis durant el seu judici, encadenada i vigilada per militars.

El text íntegre de la declaració aprovada és el següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE LA CUP MATARÓ PER GARANTIR TOTES LES LLIBERTATS DINS DE LA UNIÓ EUROPEA

El regidor de la CUP Mataró, Carlos García Cádiz, parlant amb les veïnes del barri de Rocafonda.

Ahir va celebrar-se la primera trobada del mandat al barri de Rocafonda, al seu Centre Cívic, per parlar dels problemes i dels reptes que té actualment el barri i com capgirar la situació amb polítiques socials fortes i la inversió adequada per part de l'ajuntament.

Per descomptat, també es va parlar de quines han de ser les prioritats i de com posar al centre la vida de les persones, denunciant les actuacions del govern municipal que, ara com ara, s'allunyen molt d'aquesta perspectiva.

Can Fàbregas Mataró

En primer lloc, des de la CUP Mataró estem estudiant la demanda que ha presentat el Corte Inglés per veure quin recorregut té. No obstant això, la demanda no és cap sorpresa, sinó la conseqüència evident d'haver fet les coses molt malament en el passat, quan el govern municipal del PSC amb ICV i amb el suport d’ERC, així com el mateix Corte Inglés van encetar una operació especulativa que implicava desprestigiar, degradar i trossejar una part important del patrimoni industrial de Mataró.

La CUP Mataró ofereix una alternativa d'esquerres per a les ordenances fiscals del 2023

La CUP ha fet públiques avui les demandes que feia al govern municipal per tal d’arribar a un acord per aprovar unes ordenances que repercutissin positivament en els serveis que ofereix l’Ajuntament i, per tant, sobre la ciutadania. Entre les mesures exigides pels cupaires hi havia una major estratificació social de la taxa d’escombraries, la realització d’un estudi per municipalitzar serveis vitals, la introducció de clàusules que blindessin els drets del personal subcontractat o la contemplació d'exempcions fiscals a les rendes més baixes.

Obrers durant la Vaga de la Canadenca. Barcelona, 1919

Per als anticapitalistes, cent quatre anys després de la Vaga de la Canadenca, on va guanyar-se la jornada laboral de vuit hores, ja va essent hora d’avançar novament cap a unes condicions de treball més dignes i en sintonia amb la nostra època. A més, defensen que aquesta proposta no és cap utopia, atès que la reducció de la setmana laboral ja ha estat provada amb èxit a Irlanda, el Regne Unit i Portugal, i al País Valencià estan pendents de les conclusions d’un altre estudi recent.

La proposta de la CUP, que es debatrà i votarà a la Junta de Portaveus del pròxim dilluns dia 2 d’octubre, inclou donar suport a la resta de llengües que resten a l’espera de ser aprovades com a oficials. La Declaració també mostra el seu suport als pobles sense estat que encara no han fet el pas, però que tenen tot el dret a veure garantits els seus drets lingüístics dins i fora de les institucions.

Vuelta Ciclista Mataró

El passat dia 27 d’agost la Vuelta ciclista va passar per la ciutat de Mataró, donant el tret de sortida de la seva segona etapa des del port de la ciutat. D’aquest esdeveniment se’n van fer ressò els comptes institucionals de l’Ajuntament, fent públiques diferents fotografies on, més que les autoritats municipals, destacaven diferents càrrecs provincials del PSC.

La CUP reclama unes Santes més participatives i on s'escolti a les comparses de la ciutat
  1. Hem iniciat un seguit de trobades amb les Comparses de la ciutat per tal d’escoltar-les i donar veu a aquelles persones que durant tants anys s’han deixat la pell i han invertit tant per fer de Les Santes la festa tan estimada que és avui.

Pàgines