LA CUP MATARÓ RECLAMA UNA OFICINA LINGÜÍSTICA A LA CIUTAT I MÉS DINERS PER AL PARC D'HABITATGE PÚBLIC DE LLOGUER SOCIAL

La CUP reclama una oficina lingüística a Mataró i dedicar el romanent dels pressupost de 2023 a habitatge social.

Aquesta setmana s’ha iniciat el procediment per modificar el pressupost local incloent-hi el romanent dels comptes de l’any 2023, és a dir, les partides que no van arribar a executar-se l’anterior mandat. Davant d’aquesta situació, la CUP Mataró ja ha anunciat les seves condicions per tal d’aprovar la modificació i incorporar aquests diners per a potenciar diferents actuacions municipals.

En primer lloc, la CUP reclama la contractació de personal tècnic en matèria lingüística, per potenciar els usos de la llengua catalana a la ciutat i, entre d’altres, garantir el compliment de la normativa de Consum als comerços locals. L’objectiu, segons el portaveu del Grup Municipal, Carlos García, “és guanyar sensibilitat en matèria lingüística en tots els projectes que engega l’Ajuntament a la ciutat. Cal que els projectes de lleure a l’estiu, les activitats d’orientació educativa o una cosa tan bàsica com l’atenció per part del personal que treballa subcontractat pel consistori, no renunciïn a fer-se en la nostra llengua”.

Per a aconseguir tot això, la CUP insisteix que cal formar el personal que duu a terme moltes d’aquestes activitats i conscienciar de la importància de no canviar de llengua en funció de l’activitat que es realitza. Com també cal assessorar i ajudar els nous comerços a conèixer la realitat lingüística del país i la normativa que cal aplicar als seus productes i serveis.

Aquesta mesura tindria un cost realment baix en matèria pressupostària, i el partit defensa que la resta del romanent no compromès amb projectes preexistents ha de dedicar-se plenament a ampliar el Parc Públic d’Habitatge de Lloguer Social de Mataró.

“La crisi en matèria d’habitatge afecta a tota la ciutadania, joves i grans, i l’única forma de posar-hi solució és amb la intervenció directa de les administracions per garantir que tenir un sostre sigui un dret i no pas un bé de mercat amb el qual especular, com s’ha fet fins ara”, assegura el regidor cupaire.

Mataró, 19 de març de 2024