LA CUP MATARÓ PREGUNTA AL GOVERN QUANT HA COSTAT EL PAS DE "LA VUELTA" PER LA CIUTAT I POSA EN DUBTE ELS BENEFICIS QUE PUGUI APORTAR ALS MATARONINS

Vuelta Ciclista Mataró

El passat dia 27 d’agost la Vuelta ciclista va passar per la ciutat de Mataró, donant el tret de sortida de la seva segona etapa des del port de la ciutat. D’aquest esdeveniment se’n van fer ressò els comptes institucionals de l’Ajuntament, fent públiques diferents fotografies on, més que les autoritats municipals, destacaven diferents càrrecs provincials del PSC.

Des de la CUP, ens posicionem clarament en contra de la política d’esdeveniments de gran format que tenen un elevat cost per a la ciutat i que mai tenen un retorn cap a la ciutadania. En el cas de Barcelona ja s’ha fet públic que el contracte de l’Ajuntament amb La Vuelta ha costat 1,16 Milions d’Euros, en què no s’especifica ni es planifica quin retorn hi ha d’aquesta inversió cap a la capital catalana.

En vista de tot això, vam demanar al Govern Municipal que detallés quin ha estat el cost de l’organització d’aquest esdeveniment i quin és el balanç positiu per a la ciutat, més enllà d’unes quantes fotos de partit. La seva resposta va consistir a atribuir la participació a una bona relació amb el govern de Barcelona, que va proposar Mataró com a part de la ruta, gastant de les arques mataronines una mica més de 10.000€ en l'organització.

Davant d'aquests fets, i coneixent els efectes que polítiques similars han deixat arreu dels Països Catalans, com al País Valencià on van fer forat a les finances públiques, des de la CUP ens oposem a promocionar la ciutat com una pista d'aterratge de macroesdeveniments que no tinguin un impacte clarament positiu sobre la ciutadania. També posem en dubte el valor que el govern li atribueix a l'acte en promoció, atès que no podem deixar-nos arrossegar per un model turístic que s'està demostrant insostenible i pel qual la ciutat de Mataró, sense estar-ne preparada, ja en pateix conseqüències negatives com l'impacte del turisme en el mercat d'habitatge.

"Des de la CUP, ens posicionem clarament en contra de la política d’esdeveniments de gran format que tenen un elevat cost per a la ciutat i que mai tenen un retorn cap a la ciutadania."