Mai un esprai havia omplert tant una llibreria

Mai un esprai havia omplert tant una llibreria

La lliberia Buc de Llibres plena de gom a gom ha estat la resposta a les pintades feixistes i amenaces de mort al fotoperiodista Jordi Borràs. "Mai un esprai havia omplert tant una llibreria" és la reflexió amb la qual en Jordi Borràs ha encetat la xerrada que havien convocat la CUP i Buc de Llibres per parlar, precisament, de la ultradreta que s'amaga darrere el concepte "Hispanitat". Borràs és reporter de referència en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d'ultradreta que actuen a Catalunya.

Dilluns 10 d’octubre han aparegut pintades espanyolistes, amenaces de mort contra el periodista Jordi Borràs i guixades amb esprai les portes de la llibreria Buc de Llibres i alguns els portals annexos, i també a la persiana del local de la CUP i d’una botiga que hi ha al costat.

No ha sigut un atac gratuït, sinó una provocació covarda dels feixistes a l’organització de l’acte “Què s’amaga darrere el concepte Hispanitat” de presentació dels llibres “Plus Ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya”, “Desmuntant Societat Civil Catalana” i “La cara B: una altra mirada al procés” del periodista Jordi Borràs.

Jordi Borràs fa tres anys que és objecte de constants amenaces per part de persones de grupuscles del feixisme i l’espanyolisme, vinculades a Societat Civil Catalana, una organització extremista que, per vergonya del nostre Ajuntament, el passat cap de setmana va participar a la Mostra d’Entitats de Mataró amb total normalitat.

Davant dels fets ocorreguts, l’assemblea de la CUP de Mataró expressem la nostra solidaritat amb els amics de Buc de Llibres i amb el company Jordi Borràs.

Ahora, hem demanat a l’alcalde, Sr. David Bote, una resposta institucional enèrgica en contra dels atacs feixistes a la llibertat d’expressió.

Feixisme mai més! 12 d’octubre, res a celebrar!