L'Ajuntament no inscriu ningú al curs de jardineria municipal sostenible per substituir el Glifosat
L'Ajuntament de Mataró no ha inscrit ningú al curs de 'Jardineria Municipal Sostenible' adreçat especialment a tècnics municipals. Després de l'aprovació de la moció per substituir el Glifosat i altres agrotòxics, Som lo que sembrem ha aconseguit que l'Escola Agrària de Manresa ofereixi aquest curs de 50 hores que té el vistiplau de la Conselleria d'Agricultura per reconèixer als tècnics la formació rebuda.
Per portar a terme els compromisos del Ple de l'Ajuntament de retirar el Glifosat i substituir els agrotòxics cal formació dels tècnics i treballadors municipals per fer la transició d'una jardineria convencional basada en l'ús de productes nocius per a la salut i el medi ambient cap a una jardineria sostenible.
El 27 de febrer s'iniciava el curs a Manresa. Hi havia 20 places programades i es va haver d'ampliar a 30 per lèxit de la convocatòria: regidors, caps de servei, tècnics de jardineria… de diversos ajuntaments de Catalunya. Per sorpresa de Som lo que sembrem i la CUP, de l'Ajuntament de Mataró no hi havia assistit ningú ni s'hi havia inscrit ningú.
El Grup Municipal de la CUP a l'Ajuntament de Mataró ha fet un seguit de preguntes per ser contestades al Ple Municipal de dijous 7 de març.
Entenem que l'Ajuntament està desaprofitant una bona ocasió per complir l'acord del Ple Municipal següent: 'L’Ajuntament de Mataró continuarà explorant alternatives per minimitzar l’impacte sobre la salut de les persones i la contaminació ambiental, i es proposa l’objectiu de substituir els plaguicides de síntesi que s’utilitzen actualment per tècniques de lluita biològica respectuoses amb el medi'.
Mataró, 5 de març de 2013