L'Ajuntament es compromet amb l'escola Angeleta Ferrer

El Ple de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat una moció redactada per la comunitat educativa de l'escola pública Angeleta Ferrer. La proposta aprovada ha estat assumida per tots els grups municipals i compromet l'Ajuntament a esgotar totes les vies possibles per rehabilitar l'edifici de la plaça de Cuba, afectat per aluminosi i a accelerar la construcció del nou edifici de l'única escola pública del centre de Mataró que ara mateix ha estat traslladada al barri del Pla d'en Boet.

CiU i ICV havien presentat cadascú una proposta de resolució, però totes dues han estat retirades quan tots els grups municipals han fet serva la proposta de l'AMPA i la comunitat educativa de l'escola. Una portaveu de l'AMPA ha intervingut al Ple per demanar als regidors i regidores la implicació de l'Ajuntament en un problema 'de diutat': recuperar el més aviat possible l'escola pública de Mataró centre.

A les portes de l'Ajuntament desenes de pares, mares, nens i nenes de l'escola Angeleta Ferrer s'han concentrat de manera festiva/reivindicativa per reclamar solucions urgents.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ QUE PRESENTEN TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS DAVANT ELS PROBLEMES ESTRUCTURALS QUE HAN OBLIGAT AL TRASLLAT DE  L’ESCOLA ANGELETA FERRER

L’escola pública Angeleta Ferrer, hereva de l’escola “NuestraSeñora del Pilar”, va iniciar l’any 2002 el seu procés de consolidació com a centre educatiu. El Govern del país, l’Ajuntament, l’equip directiu i les famílies d’aquella època van realitzar l’ingent tasca de convertir l’escola Angeleta Ferrer en una escola de referència a la ciutat, fet que s’ha aconseguit sobradament.

Aquest patrimoni educatiu i cultural mereix el reconeixement també per les condicions materials on s’ha desenvolupat fins el dia 8 de novembre passat: un edifici i instal·lacions que han esdevingut entranyables per a la comunitat educativa però que no reunien les millors condicions, per raons de deteriorament de l’estructura de l’edifici, per a l’activitat escolar.

El tancament sobtat de l’edifici, el passat dia 8 de novembre, per problemes estructurals, ha representat un trasbals important per a tota la comunitat educativa, tant pel claustre de mestres com sobre tot per les famílies, que han vist alterades de la nit al dia els seus hàbits diaris, sobretot tenint en compte que era una escola bàsicament de proximitat (el 80% de les famílies viuen en un radi aproximatde 500m a l’entorn del centre), on la majoria de nens i nenes hi accedien a peu, i on l’entorn hi jugava un paper important.

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya han de seguir recolzant el projecte educatiu singular de l’Escola Angeleta Ferrer i, entenen i comparteixen l’idea que el centre de la ciutat de Mataró no pot quedar-se sense un servei fonamental per als ciutadans i ciutadanes, com és el d’una escola d’infantil i primària, pública i de qualitat.

És per tot això que es proposa al Ple l’adopció dels següents,

ACORDS:

PRIMER.- L’Ajuntament de Mataró en Ple manifesta la seva comprensió i el seu suport a la comunitat educativa de l’escola en un moment de gran contrarietat i disgust pel necessari tancament, per raons de seguretat, de d’edificitradicional de l’escola a la Plaça de Cuba. També el reconeixement per l’esforç i la col·laboració que mestres i famílies han donat el seu esforç per fer front i resoldre de manera immediata la situació i donar continuïtat a l’activitat escolar. Aquest reconeixement s’estén plenament a la comunitat educativa de l’Escola Torre Llauder per la seva generositat i col·laboració per acollir la comunitat de l’Escola Angeleta Ferrer de manera provisional en el seu equipament escolar, així com als Serveis Educatius de Mataró (CRP, EAP, ELIC, CREDA, LOGOPEDES) que han hagut de ser traslladats d’urgència a altres dependències per tal que els espais que estaven utilitzant a l’Escola Torre Llauder poguessin ser utilitzats com a aules.

SEGON.- L’Ajuntament de Mataró en Ple manifesta la seva voluntat d’estudiar la rehabilitació de l’edifici de la plaça de Cuba i esgotar totes les vies possibles per poder dur-la a terme, per tal que, al més aviat possible, pugui tornar a ser utilitzat com a centre educatiu per l’escola pública al centre de la ciutat.

Amb aquesta finalitat es crearà una comissió de seguiment formada per representants de l’Institut Municipal d’Educació, dels Serveis Tècnics Municipals, de la direcció de l’escola i de l’AMPA.

TERCER.- L’Ajuntament de Mataró continuarà demanant al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’acceleració dels tràmits necessaris per a la construcció, en el menor temps possible, de l’escola pública al centre de la Ciutat. Aquesta anirà ubicada en els terrenys situats a l’antiga fàbrica de paper de Can Fàbregas, entre els carrers Lepanto i Xurruca, que seran cedits el més aviat possible per l’Ajuntament a la Generalitat.

QUART.- El Ple Municipal acorda establir el calendari de construcció del nou centre i el compromís ferm de realització, abans d’iniciar-se el procés de matriculació (jornades de portes obertes) per al curs 2013-1014, és a dir, abans de finals de gener de 2013.

CINQUÈ.- Notificar el present acord als Serveis Territorials del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

No obstant això, el Ple decidirà

Mataró, 11 de desembre 2012