La CUP denuncia la censura política


En el Ple municipal del 7 de maig, la CUP ha preguntat el motiu pel qual l'Ajuntament ha destinat recursos per a esborrar un mural reivindicatiu de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt.



Xavier Safont-Tria, ha mostrat diverses fotografies dels fets i ha titllat l'actuació de l'Ajuntament de censura política, atès que únicament ha tapat el missatge crític que defensava la preservació del patrimoni arquitectònic. La resta de guixades i de la brutícia de la paret han restat intactes.



El Sr. Francesc Melero, en representació del Govern municipal (PSC, ICV-EUiA), ha mentit deliberadament dient que l'entitat no va demanar permís al propietari i que l'Ajuntament no havia tapat aquest mural. Ha assegurat que aquesta actuació l'havia dut a terme el "propietari actuant" de la paret, que paradoxalment, però sense esmentar-la, és l'empresa municipal PUMSA, la qual està presidida pel regidor d'Urbanisme i primer secretari del PSC, Sr. Ramon Bassas.



Davant dels fets exposats i de la resposta donada, la CUP considera que el Govern municipal ha comès un clar abús de poder i una greu vulneració de la llibertat d'expressió ciutadana. D'altra banda, cal denunciar que aquesta actitud intolerant envers les opinions discrepants és paral·lela al fort desplegament propagandístic, per a justificar la decisió del Govern de destruir  la nau catalogada, amb rètols o contractant un reportatge per valor de més de 6.000 euros.



PREGUNTA PER SER CONTESTADA AL PLE QUE PRESENTA LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP) REFERENT A L’ÚS DELS RECURSOS DE L’AJUNTAMENT PER ESBORRAR LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ D’ENTITATS CÍVIQUES DE LA CIUTAT



El 27 de març proppassat una entitat cívica de Mataró va sol·licitar a l’Ajuntament permís per realitzar un mural reivindicatiu.



El 4 d’abril, membres de l’entitat van pintar el mural, amb la participació de nens i nenes de la ciutat.



El 7 d’abril l’Ajuntament comunica que ajorna la concessió del permís a l’espera que l’entitat sol·licitant demani autorització al titular de la paret.



El 25 d’abril, allà on hi havia el mural apareix la paret emblanquinada.



El fet que abans del mural la paret feia temps que era ben bruta i plena de guixots anònims i que no s’havia fet res per tapar-los, fa pensar que el govern municipal actual posi més facilitats a qui fa pintades sense sol·licitar permís que no pas a qui s’identifica i intenta fer-ho correctament.



És per això i per evitar malentesos que el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular formula la pregunta següent:



1.  Per quin motiu es dediquen esforços i s’esmercen recursos per esborrar murals d’entitats cíviques per als quals s’ha sol·licitat permís?



2.  Per quin motiu no es va emblanquinar la paret quan estava plena de guixots i en canvi sí que s’ha fet, i ben de pressa, quan hi ha hagut missatges amb contingut reivindicatiu?



Xavier Safont-Tria i Ramon

Regidor portaveu del grup municipal de la CUP



Mataró 30 d’abril de 2009



 



 




NOTÍCIES DE PREMSA:


 



- El Punt: Pintades que ofenen



- Capgros: La CUP pregunta per la desaparició d'un mural reivindicatiu a Can Fàbregas



- Diari Maresme:La CUP pregunta al Govern de Mataró per què s'ha emblanquinat una pintada reivindicativa