Sabino Cuadra: 'el poble és l'únic garant d'un procés democràtic'

Sabino Cuadra, diputat de la coalició independentista basca Amaiur al congrés espanyol, ha estat a Mataró convidat per la CUP.  Una setantenta de persones han assistit a la xerrada de Sabino Cuadra 'Euskal Herria i Països Catalans: la construcció de la indepèndència des de l'esquerra' aquest divendres 14 de setembre al centre cívic del barri de Molins.

El portaveu d'Amaiur al congrés de diputats espanyol ha felicitat el poble català per la multitudinària manifestació independentista de l'Onze de Setembre.

També ha analitzat la situació de crisi política i la resposta des de diferents àmbits de l'estat com son els jornalers andalusos, el 15M o els miners asturians.

Cuadra ha explicat que l'esquerra indepednentisa basca es troba en un procés d'acumulació de forces, tot aglutinant sectors que provenen de l'independentisme, el sobiranisme i l'esquerra. Plantegen sense embuts esdevenir una força política determinant i afrontar el difícil repte de governar a la comunitat autònoma del País Basc per cedir la paraula a la ciutadania i encarrilar el procés d'independència del conjunt d'Euskal Herria (incloent Navarra i el País Basc francès).

Cuadra ha advertit que la lluita institucional és 'un camp de mines' i ha explicat que el paper d'Amaiur al congrés de diputats espanyol és fer arribar el seu discurs, sense entrar a fer seguidisme de l'agenda política espanyola.

L'acte ah estat presentat per Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Mataró. Després sde la conferència hi ha hagut un torn obert de paraules que diveros assistents han aprofitat per fer preguntes al diputat basc a Madrid.

Mataró Ràdio ha fet una entrevista al diputat basc: Sabino Cuadra: 'L'acumulació de forces portarà Catalunya i Euskal Herria a la independència'