La CUP pregunta si a l'Hospital de Mataró hi ha irregularitats com les denunciades a Reus

Les darreres setmanes s’han fet públiques unes presumptes irregularitats econòmiques en la sanitat pública que el gener de 2012 van ser denunciades per la CUP de Reus davant la fiscalia de l’Estat per presumpta prevaricació del president de l'institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat.

Un informe del secretari General de l’Ajuntament de Reus conclou que, tenint en compte els antecedents i documentació facilitats per INNOVA SA (empresa reusenca de capital íntegrament municipal), es posen de manifest irregularitats que poden arribar a donar lloc a dos tipus de responsabilitats: responsabilitat comptable i responsabilitat penal tant del director general d'INNOVA, SA, el Sr. Josep Prat,  com de l’empresa CCM Estratègies i Salut SL vinculada a la ciutat de Mataró.

Aquest dijous 28 de juny Josep Prat, esquitxat per les presumptes irregularitats que va poder cometre en els seus càrrecs en empreses sanitàries públiques i privades ha presentat la seva dimissió com a president de l’ICS davant del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.

Atesa la situació crítica del Consorci Sanitari del Maresme provocat per la baixada dels ingressos i pel no cobrament de compromisos de deute històric per part de la Generalitat.

Atès l’endeutament del Consorci Sanitari del Maresme i les retallades en els serveis sanitaris que pateix la ciutadania de Mataró.

Atès que l’alcalde de Mataró és vicepresident del Consell rector del Consorci Sanitari del Maresme.

Atès que les institucions públiques hem de garantir que no s’hagi malbaratat ni un sol cèntim.

Atès que és imprescindible la transparència i una bona gestió de la sanitat pública.

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Mataró formula a l’alcalde de Mataró les preguntes següents:

1. El Consorci Sanitari del Maresme, ha rebut en algun moment factures de l’empresa CCM  Estratègies de Salut, SL? Per quin concepte i import?

2. Després de conèixer l’escàndol de presumptes irregularitats en el qual hi ha implicada una empresa mataronina, ¿podem garantir que no s’ha produït una situació similar al Consorci Sanitari del Maresme?