L’Ajuntament es compromet a donar suport a l’escola Germanes Bartomeu i al projecte “4 cordes”

Per unanimitat es va aprovar la proposta de resolució d’ICV i la CUP mitjançant la qual l’Ajuntament de Mataró dóna suport a les escoles en situació de desavantatge, i concretament a l’escola Germanes Bartomeu i al seu projecte “Quatre cordes”. El Ple va aprovar la moció mentre a les portes de l’Ajuntament hi havia una animada concentració de la comunitat educativa (alumnes, pares, mares i mestres) de l’escola Germanes Bartomeu.

Al mateix Ple del mes de juny hi va prendre la paraula Sara Moreno, portaveu de l’AMPA de l’escola, que va demanarals regidors, amb una intervenció molt didàctica, que no s’abandoni l’escola ni el projecte 'Quatre cordes'. La moció aprovada resol els acords següents:

1. Instar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a que acceleri els tràmits per la construcció del nou edifici de l’escola Germanes Bertomeu en els terrenys de la Ronda Rafael Estrany, cedits pel municipi, tal i com estava previst.

2. Mantenir el projecte “4 cordes” fins al 2014, tal i com estava previst, amb l’objectiu de fer-ne una avaluació i tenir prou elements per pensar en la seva ampliació o finalització.

3. Dissenyar, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels convenis de col•laboració previstos a la Llei d’Educació, polítiques educatives que tinguin com a objectiu la compensació de les dificultats de les escoles de la ciutat que, per la seva ubicació, antiguitat de les infraestructures o composició social del seu alumnat presenten una situació de desavantatge en relació a d’altres, amb un alt risc d’entrar en un procés que els posa molt difícil l’increment de les seves taxes d’èxit escolar.

4. Instar al Departament d’Ensenyament i al Consell Comarcal que facin efectives les beques de menjador del present curs escolar pendents i al mateix temps estudiar per part dels serveis econòmics de l’ajuntament la possibilitat d’avançar l’import de les beques, tal i com s’havia fet en anys anteriors.

Vídeo amb la intervenció de Sara Moreno, portaveu de l’AMPA (vídeo aquí).

Vídeo amb la intervenció de Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP (vídeo aquí).

Vídeo del projecte 'Quatre Cordes' (vídeo aquí).

Mataró, 11 juny 2012


NOTÍCIES DE PREMSA:

[Mataró Ràdio] El projecte 'Quatre cordes' continuarà al Germanes Bertomeu