La CUP rebutja la zona d’escolarització única

La CUP valora negativament la creació d’una zona d’escolarització única a la ciutat de Mataró per a la matriculació de l’alumnat, perquè no aporta solucions a la mala planificació escolar vigent i considera que amb la mesura presa s’empitjorarà la situació actual.


El responsable dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental i el govern municipal de CiU han implantat la zona escolar única de forma unilateral. S’ha actuat sense el consens necessari i preveiem que el curs vinent s’agreujaran els problemes d’escolarització.

Demanem al govern que aturi la implantació de la zona d’escolarització única, que dialogui amb la comunitat educativa i que s’estudiï una nova forma d’escolarització prioritzant els criteris de proximitat a tots els centres educatius.

En aquest sentit, des de la CUP manifestem la nostra postura en els següents termes:

-  Rebutgem la zona escolar única perquè tal com es planteja sols afavoreix a l’escola concertada.

-  Exigim la supressió del criteri de puntuació per haver estat antic alumne d’un centre,  perquè és una mesura excloent i que sols promou l'immobilisme social en benefici de la concertada. Per altra part, cal tenir en compte que aquest criteri exclou, els alumnes d'uns centres de nova creació.

-  Defensem el criteri de la proximitat, puntuant de forma preferent els 3 centres més propers al domicili de residència de l'alumne/a.

-  Pensem que cal vincular els centres de primària a l’institut de secundària més proper, per tal d’afavorir una bona coordinació i seguiment de l’alumnat.

-  Cal destinar més recursos humans i materials als centres públics que ho requereixin, especialment aquells que disposen d’un nombre més elevat d’alumnes amb necessitats educatives especials.

-  Cal garantir que els centres concertats també absorbeixin els alumnes  amb  necessitats educatives especials que li corresponen.

 

Oficina de premsa de la CUP

Mataró, 28 de febrer de 2012