Denunciem la privatització del sistema sanitari

Estem assistint a una ofensiva neoliberal salvatge que amb l’excusa de la crisi ens està desmuntant el minso estat del benestar que tenim.

 

Mentre les grans empreses i els grans bancs guanyen més que mai, els governs de CiU i PSOE ens diuen que, per culpa de la crisi, no hi ha diners per mantenir els serveis públics i que, lamentablement, cal fer-hi retallades.

 

Aquestes retallades, aquí i ara, ja han començat:

 

· S’anuncia l’acomiadament de gairebé un centenar de treballadors vinculats al Consorci Sanitari del Maresme.

· Es tanquen els quiròfans de l’hospital de Mataró per les tardes. Això suposa que es deixen de fer unes 1.000 intervencions quirúrgiques programades i que augmenten, per tant, les llistes d’espera.

· Es redueix el nombre de llits.

· Es redueixen les consultes externes de l’Hospital.

· Es redueixen les proves complementàries: TAC, ressonàncies, ecografies, anàlisis, etc. Això retarda l’obtenció d’un diagnòstic.

· S’eliminen serveis d’atenció continuada a Centres d’Assistència Primària (CAP) d’Argentona, Òrrius, Dosrius i Canyamars.

· S’eliminen les visites mèdiques d’urgència a domicili.

 

Paral·lelament el govern de CiU fa propostes com permetre que les mútues privades aprofitin les instal·lacions sanitàries públiques, desemmascarant així quina és l’autèntica finalitat de tot aquest muntatge de la crisi: enllestir d’una vegada la privatització d’allò que queda dels serveis públics. Un cop privatitzada la Telefònica, el Ferrocarril, el Correu... ara toca l’Ensenyament i la Sanitat!

Davant d’aquesta situació la CUP de Mataró fa seva la declaració de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme i crida a continuar lluitant per aturar la progressiva privatització de la Sanitat Pública i plantar cara per aconseguir la continuïtat d’un sistema sanitari públic gratuït i de qualitat, sense discriminació per raons de poder adquisitiu o lloc de residència.

 

 

Assemblea de la CUP de Mataró

29 de juny de 2011