Denunciem les retallades de la Generalitat i l'Ajuntament

El Ple Municipal celebrat dijous 7 d'abril ha posat de manifest el malestar de la ciutadania davant les retallades socials imposades pel govern autonòmic de CiU en l'àmbit de la sanitat pública, però també envers l'extrema precarietat amb què es troben els nens i les nenes de l'escola Joan Coromines i el col·lectiu de sords de la ciutat i les retallades locals que estan degradant les condicions laborals del personal de l'Institut Municipal d'Educació (IME).

CiU s'ha quedat en solitari defensant el pla de xoc presentat pel Departament de Salut, que preveu retallades importants en els serveis que actualment es presten a l'Hospital de Mataró. En aquest punt els membres del govern municipal, sobretot la portaveu d'ICV, han dit que això suposava la destrucció de l'estat del benestar.

Però, a continuació, la Sra.Conxita Calvo, regidora d'Educació, ha posat de relleu les contradiccions del govern tripartit (PSC, ICV i ERC), que només critica les retallades de CiU, però que a escala local, amb l'excusa de la crisi, imposa els mateixos criteris d'austeritat per no cobrir necessitats i demandes socials bàsiques o per retallar drets laborals consolidats. Primer, la Sra. Calvo ha justificat les retallades de drets laborals dels treballadors i les treballadores de l'IME; i, tot seguit, després de la intervenció de l'Associació  de Familiars de l'escola Joan Coromines, ha tirat pilotes fora amb bones paraules i promeses de compliment dels terminis en la construcció de l'edifici de l'escola pel curs 2013, però sense donar cap solució a l'actual situació d'amuntegament en què es troben els nens i les nenes d'aquesta comunitat educativa, una situació de precarietat que, recordem-ho, també afecta a les escoles Marta Mata i Angeleta Ferrer. En aquest punt, el Sr. Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró, ha defensat -sense èxit- la regidora d'Educació acusant la CUP de no haver donat suport a pla urbanístic del sector de l'eix Herrera. Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP, ha lamentat la distorsió introduïda per l'Alcalde respecte al tema de debat i ha replicat recordant que aquest grup municipal mai ha acceptat el xantatge de fer escoles a canvi de construir pisos.

Finalment, també cal fer esment a les excuses de mal pagador donades per la Sra. Carme Esteban, regidora de Benestar Social qui, després de la intervenció de la representant del Centre de Sords del Maresme a Mataró (que va comptar amb el suport d'un intèrpret de llengua de signes) va evitar donar suport a les propostes del col·lectiu de sords, vehiculades a través de la CUP, i que demanaven, entre altres qüestions, un espai definitiu pel Centre de Sords i mesures per facilitar el servei d'intèrprets en Llengua de Signes Catalana en l'administració local i serveis de salut.

Premsa

El Punt: 'El personal docent de l'Ajuntament denuncia retallades'

Capgròs: 'Preocupació al comitè de l'IME per les retallades'

MataróNotícies: 'Els pares del Coromines reclamen el nou edifici al Ple'

Capgròs: 'Famílies i alumnes del Joan Coromines reclamen un nou edifici escolar'