Mataró reclama la lliure recepció de TV3 al País Valencià

Poc abans que comencés el Ple municipal de dijous 3 de març, s'ha realitzat una breu concentració davant de l'Ajuntament de Mataró per solidaritzar-se amb Acció Cultural del País Valencià i demanar la restitució del senyal de TV3 al País Valencià. S'han desplegat pancartes de la CUP, la plataforma Mataró per la Independència i Maulets. S'ha llegit la moció unitària secundada per la CUP, ERC, CiU i ICV i, tot seguit, les persones concentrades s'han desplaçat a la Sala de Plens on han desplegat cartells de suport.

Durant el debat al Ple, Juliana Bacardit ha fet una intervenció en nom de la CAL i ha traslladat el text a l'Alcalde perquè el tingués en consideració.

El PP ha presentat un text propi defugint tot allò que fes referència a la censura practicada pel seu partit i, d'altra banda, el PSC-PSOE ha marejat el debat exigint la retirada de la part expositiva de la moció unitària perquè no volia que hi figurés cap referència a la responsabilitat del govern de Zapatero.

Finalment, la moció defensada per la CUP s'ha aprovat amb 14 vots a favor i 11 en contra. Malauradament, cal lamentar que el PP i PSC-PSOE hagin posat impediments a l'aprovació d'un tema que afecta a la llibertat d'expressió i a la unitat de la comunitat de llengua catalana.