Donem la cara per Mataró: els 5 primers candidats de la CUP a les eleccions municipals 2011

El passat 5 de novembre la CUP de Mataró va celebrar una assemblea oberta en la qual es va fer balanç de l’actuació duta a terme els últims quatre anys; també es van recollir opinions, propostes programàtiques i es va ratificar la decisió de concórrer a les eleccions municipals de 2011.
D’acord amb el compromís contret, l’assemblea de la CUP de Mataró presenta els noms de les 5 persones que encapçalaran la candidatura:

1. Xavier Safont-Tria i Ramon
- 41 anys, pagès, actual regidor de la CUP.
 
2. Juli Cuéllar i Gisbert
- 36 anys, historiador, treballa en el Memorial Democràtic.
 
3. Teresa Fité i Girvés
- 45 anys, administrativa, sindicalista.
 
4. Carme Polvillo i Alomà
- 45 anys, mestra d’educació especial, afiliada a l’USTEC.
 
5. Toni Guirao i Motis
- 52 anys, professor de Secundària, doctor en Història, membre de Revolta Global, membre del Moviment Solidari amb el Sàhara.

La CUP vol augmentar la seva representació a l’Ajuntament de Mataró per garantir que les propostes transformadores i les aportacions qualitatives fetes durant els últims quatre anys siguin una realitat.

Davant l’actual situació de crisi que pateix la ciutat; davant la disjuntiva d’un model de ciutat venut als interessos financers i de les transnacionals (Construcciones y Contratas, El Corte Inglés, ACESA, BBVA...) o d’un model obsedit en la seguretat i procliu a la xenofòbia, la CUP es presenta com l’alternativa necessària per defensar un programa ecologista, d’esquerres i independentista:

PER UN MATARÓ SOSTENIBLE

- Aposta prioritària pel transport col·lectiu per fer de Mataró una ciutat moderna amb millor qualitat de vida, millores per l’oferta comercial local, disminució de la contaminació...

- Rebutgem als laterals de l’autopista C-32.

- Situar Mataró com una ciutat capdavantera en la utilització d’energies renovables: biomassa, energia solar,... amb el suport del Tecnocampus i la implicació empresarial per crear sinèrgies en aquest sentit.

- Desenvolupar l’espai agrari, protegir l’espai forestal i litoral...

- Nova política d’habitatge: més suport al lloguer, fer costat a les famílies amb problemes de desnonaments, no als pisos desocupats, nova política urbanística.

- Nova política de residus urbans que no passi per la incineradora.

PER UNA ECONOMIA DE PROXIMITAT

- Promocionar el treball i consum cooperatiu, l’economia social i de proximitat...

- Millorar l’accés al crèdit a través de la banca ètica i pública.

- Impulsar els valors i les pràctiques com la participació directa, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats enfront la competència i la discriminació.

- Suficiència alimentària i energètica per no dependre de les grans multinacionals.

- Defensa d’un sindicalisme combatiu per fer front a les retallades socials.

- Intercanvi de serveis i coneixements a través d’una potent xarxa social a nivell de barris.

- Crear nous hàbits de consum  i de relacions personals que no es basin en les relacions de poder.

PER LA INDEPENDÈNCIA DELS PAÏSOS CATALANS

- Recuperar poder polític i econòmic (sobirania política i financera) per desenvolupar les polítiques socials, econòmiques i culturals que necessita el país. Acabar amb l’espoli fiscal des d’una actitud bel·ligerant (i no pactista i mesella com l’actual) front els atacs de la política espanyola.

- Impulsar l’assemblea de regidors dels Països Catalans..