No a la Constitució espanyola. Sí a la independència


Divendres 4 de desembre a les 18.45 h.- a davant de l'Ajuntament de Mataró, amb el lema "No a la Constitució espanyola. Sí a la Independència",  la CUP organitzarà una concentració en suport a les consultes independentistes i de rebuig a la  a la celebració de l'acte institucional en motiu de la Constitució espanyola que organitza el consistori.



Diem no a la Constitució espanyola per dos motius: primer, perquè fou redactada i votada amb la por a les armes dels feixistes; i segon, perquè nega el dret a l'autodeterminació i l'existència de la Nació catalana.



La celebració insititucional es va fixar en el Ple del 8 de novembre de 2007, quan el PP va aconseguir aprovar una resolució conjunta amb el PSC-PSOE, perquè cada any se celebri un acte en ocasió del dia de la Constitució espanyola (6 de desembre).



Ja aleshores la CUP va ser l'única formació política que va plantar cara als espanyolistes i va proposar una resolució alternativa a favor de la celebració d'una diada per la llibertat dels pobles i el dret a l'autodeterminació.



Juli Cuéllar i Xevi Safont-Tria, militants de la CUP de Mataró, han explicat aquest dimarts en roda de premsa els actes previstos amb motiu de l'aniversari de la constitució espanyola i de les consultes independentistes del 13 de desembre.



1.- Els portaveus han volgut expressar el suport de la CUP de Mataró a la Coordinadora per la
Consulta per la Independència i a les més de 160 consultes
independentistes organitzades pel 13 de desembre arreu del territori,
perquè representen un acte de sobirania i de dignitat. Les consultes
independentistes tracen un full de ruta clar i donen una sortida
democràtica a l'actual situació de col·lapse social i polític que viu
el país.



2.- Igual que vàrem fer a Arenys de Munt, la CUP de Mataró s'implicarà i col·laborarà de forma directa en les consultes independentistes que s'organitzen a la comarca: Arenys de Mar, Argentona, Canet de Mar, El Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Dalt.



3.- Totes aquelles persones de Mataró que vulguin col·laborar amb les consultes del 13 de desembre poden adreçar-se a la CUP.



4.- En el Ple municipal de dijous 3 de desembre, la CUP de Mataró presentarà una proposta de resolució "Per la dignitat de Catalunya i de suport a les consultes per la independència del 13 de desembre", que planteja una alternativa independentista a les resolucions de suport a l'Estatut d'autonomia presentades per CiU i el Govern municipal.



5.- La CUP de Mataró no assistirà a la celebració de l'acte institucional en motiu de la Constitució espanyola que divendres dia 4 de desembre organitza l'ajuntament. Aquesta celebració és fruit d'un acord aprovat ara fa dos anys en el Ple proposat pel PP i el PSC-PSOE. Cal recordar que en aquell moment la CUP ja va presentar una proposta alternativa "per la llibertat dels pobles i el dret d'autodeterminació" que va ser refusada pel plenari.



6.- Divendres 4 de desembre a les 18:45h.- a davant de l'ajuntament, la CUP i l'esquerra independentista convoquem una concentració de rebuig a l'acte institucional de celebració de la Constitució espanyola.



 




NOTÍCIES DE PREMSA:


• capgros.cat: La CUP aposta per la independència per defensar la dignitat de Catalunya



• El Punt: La CUP fa una crida a participar en una protesta contra la Constitució a Mataró