Èxit de la calçotada popular contra l'especulació 2009

Diumenge 15 de març de 2009 la CUP de Mataró ha organitzat la cinquena edició de la calçotada popularcontra l'especulació. Enguany, l'acte s'ha celebrat a la plaça de Santa Anna, s'han fet més de 2.500 calçots i el regidor de la CUP ha fet un breu parlament. També s'ha repartit un petit manifest que tot seguit podeu llegir:

Manifest calçotada contra l'especulació 2009 (CUP de Mataró)



La conjuntura actual de Mataró es pot resumir en poques paraules: desocupació i precaritetat laboral, deslocalització i tancament d'empreses (sector productiu), dèficit d'equipaments i serveis públics (escoles, centres de salut, zones verdes, biblioteques, equipaments cívics i esportius...), mobilitat caòtica, destrucció dels espais naturals i agrícoles periurbans.



Això no ve d'ara, fa 30 anys que els successius governs municipals del PSC (amb o sense el suport d'ICV i ERC) han defensat un model de ciutat basada en el creixement sense límits, en l'especulació com a únic motor econòmic. L'actual crisi econòmica posa en evidència que s'ha construït i s'ha crescut més enllà de les pròpies necessitats; que no s'ha preservat el patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat; que no s'ha planificat l'urbanisme i la ciutat pensant en les persones.



Per això, es fa necessari continuar denunciant públicament el creixement urbanístic desordenat, que obvia la participació ciutadana, i que s'agenolla davant dels interessos privats. Ara i aquí:



- No al trasllat / destrucció de Can Fàbregas i de Caralt.



- No a la massificació dels barris. Figuera Major, Cerdanyola, Rocafonda, no necessiten més pisos,necessiten equipaments i zones verdes!



- No a la degradació de les Cinc Sènies: cal desenvolupar els usos agraris, cal tancar l'aparcament de camions il·legal i rebutjar la proposta de traçat del tren pel mig del sòl agrari.



NO A L'ESPECULACIÓ!