L'Ajuntament és laic i no hauria de participar en actes religiosos


A la Comissió Informativa de Serveis Personals del dia 30 de gener, es va informar els Grups Municipals dels actes centrals de Mataró Ciutat Pubilla de la Sardana.



Entre aquests actes hi ha prevista la “sortida del seguici fins a la basílica de santa Maria (autoritats, Àliga de Mataró i família Robafaves). Entrada [...] i ofrena floral a la basílica”.



El Grup Municipal de la CUP vam manifestar a l’esmentada Comissió Informativa el nostre desacord per les raons següents:



Primer. L’Ajuntament de Mataró, que no professa cap religió, hauria de mostrar una actitud laica davant de qualsevol manifestació religiosa i abstenir-se, doncs, no només de participar-hi, sinó també d’organitzar-la.



Segon. No s’entén que s’inclogui un acte religiós uniconfessional en la celebració d’uns actes populars en una societat diversa.



Tercer. La sardana és un ball universal, on cap tothom a la mateixa rotllana. Creiem, doncs, que la sardana se l’han de poder fer seva tots els mataronins i mataronines vinguin d’on vinguin i professin o no alguna religió.


És per tot això que la CUP:


Donem suport a la celebració de
“Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana” i esperem que sigui un èxit de
participació i difusió de la sardana.



Tanmateix, demanem que es
retiri la participació del Consistori en la missa del dia 26 d’abril
programada per la Comissió de la Ciutat Pubilla amb el suport de
l’Institut Municipal de Cultura.


Oficina de premsa

CUP Mataró