La Fundació Tecnocampus 'enxufa' la seva expresidenta i la CUP qüestiona la manca de transparència

Dijous 27 de setembre es va constituir el Patronat de la Fundació Tecnocampus de Mataró, en la qual la CUP hi és representada per Juli Cuéllar. La nova junta del Patronat va ratificar el càrrec de Director General en la persona de Ricard Bonastre i va atorgar poders a la Presidenta, Alícia Romero, que s'estrenava en substitució de Pilar González- Agápito, totes dues del PSC.


La CUP va votar en contra de la contractació de Pilar Gaonzález-Agápito perquè dirigeixi un Consell Empresarial amb un contracte laboral indefinit de 43.000 euros, per considerar que es tracta d'una actuació gens transparent i que repercutirà negativament en la imatge que té la ciutadania del projecte del Tecnocampus. En paraules de Juli Cuéllar (CUP), "es tracta d'un subterfugi per recol·locar una persona, que al marge de la seva qualitat, se l'ha 'enxufat'". La CUP, tal i com van reclamar altres membres del Patronat, va exigir que es convoqués un concurs públic que estableixi uns requisits i que sigui transparent. Tot i les observacions crítiques, la proposta de contractació formulada per la Presidenta va tirar endavant.



Tot seguit, es va exposar el desplegament de l'embrió del Tecnocampus al polígon de Vallveric, on diverses empreses ja han decidit emplaçar-s'hi. Com a apunt negatiu es va donar a conèixer la presència d'una empresa d'alta tecnologia que treballa en aplicacions per a l'OTAN.



Finalment, la CUP es va abstenir en la votació de la constitució de la Fundació Tecnocampus Audiovisual per considerar que en la junta d'aquest nou organisme, que ha de ser validat pel CIDEM (Generalitat de Catalunya), hi manca un control públic més clar (representació de partits polítics i sindicats) i perquè la representació empresarial podria ser més àmplia.



 




NOTÍCIES DE PREMSA:


• elTotMataro.cat: La CUP critica la contractació de Pilar González-Agápito per al Tecnocampus



• capgros.cat: Pilar Gonzàlez assessorarà un consell empresarial a la Fundació Tecnocampus