Som lo que sembrem i la CUP reclamen que l’Ajuntament de Mataró deixi d’utilitzar l’herbicida tòxic Glifosat

Una moció al Ple reclama que es deixi d’utilitzar immediatament a la nostra ciutat en llocs públics àmpliament freqüentats per la població.

El Grup Municipal de la CUP trasllada al Ple de l’Ajuntament de Mataró la campanya de Som lo que sembrem d’alerta del risc d’ús de l’herbicida Glifosat i les conseqüències sobre la salut de les persones i el medi ambient.

El regidor de la CUP Xavier Safont-Tria, i els representants de Som lo que Sembrem Pep Ros i Esperança Garcia han explicat en roda de prensa que l’herbicida Glifosat s’està utilitzant actualment en parcs i jardins de Mataró. L’objectiu de la proposta és aconseguir la substitució d’aquest producte tòxic per sistemes respectuosos amb el medi ambient i la salut.

Xavier Safont-Tria ha dit que els Ajuntaments tenim la responsabilitat de garantir la salut dels ciutadans i del medi i per això cal aplicar el principi de precaució. La CUP està oberta a dialogar per aconseguir una àmplia majoria que permeti que a Mataró es prescindeixi de productes tòxics i s’utilitzin els sistemes respectuosos que ja existeixen  i estan provats.

Pep Ros, de Som lo que sembrem ha exposat que avui dia ja hi ha proves evidents de la toxicitat del Glifosat, causant d’avortaments, malformacions, càncers i malalties degeneratives. L’aplicació del Glifosat és legal, però legal no vol dir obligatori d’utilitzar ni legítim d’utilitzar si perjudica la salut i contamina el medi ambient.

Per la seva banda Esperança Garcia ha recordat que en els anys 60 el DDT va ser àmpliament utilitzat i venut com a “inocu i biodegradable”, i fins anys després no es va prohibir el seu ús perquè s’havia demostrat la seva toxicitat i perillositat.

Mataró, 1 d’octubre de 2012
Oficina de Premsa CUP Mataró