Cal posar fi al govern de PSC i CiU a Mataró

El pressupost de 2017 no dóna resposta a les emergències socials i tampoc servirà per revitalitzar l’economia i la cultura de Mataró.

El suport de C’s i PP als pressupostos ratifica el gir cap a la dreta del govern municipal i la deriva espanyolista del PSC.

Cal posar fi al govern de PSC i CiU a Mataró

El Ple Extraordinari del 16 de febrer de 2017 ha aprovat la proposta definitiva de pressupost presentada pel govern municipal, amb el suport de C’s i PP, les abstencions d’ERC i VoleMataró, i els vots contraris de PXC, ICV, la regidora no adscrita i la CUP.

La CUP hem votat en contra de l’aprovació definitiva del pressupost municipal perquè considerem que el marc pressupostari presentat per PSC i CiU està  pensat per satisfer a unes capelletes polítiques que defensen postures contradictòries entre sí (per exemple, en comerç i cultura) i que no deixa cap marge per plantejar un model de gestió i de ciutat alternatiu.

Hem votat en contra perquè considerem insuficients i ridícules les modificacions pressupostàries introduïdes respecte a la proposta inicial. No n’hi ha prou amb un augment de 50 mil€ per atendre les situacions d’emergència habitacional. Hem reclamat un Pla d’Habitatge dotat de recursos suficients, que calculem que hauria de destinar d’un mínim de 5 milions d’euros per donar resposta a aquestes situacions urgents i per començar a intervenir en el mercat immobiliari per contrarestar l’auge dels preus dels lloguers.

Hem votat en contra perquè continua sent un pressupost que s’ha elaborat d’esquenes a la ciutadania. Reclamem la implantació d’un model de pressupostos participatius de veritat.

Hem votat en contra perquè no planteja la recuperació de la gestió directa de cap dels serveis que ara mateix estan externalitzats (Mataró Bus, zones blaves, grua municipal, neteja viària i recollida de la brossa, neteja d’equipaments municipals, cementiris, etc.).

Hem votat en contra perquè manté la submissió a les polítiques d’Ajust i la previsió inalterable de pagament d’un deute abusiu que ascendeix a 200 milions d’euros, que no deixa marge per atendre les necessitats d’inversió de la ciutat i que només beneficia a bancs i multinacionals. Pensem que cal repensar la qualitat dels deute i els terminis de pagament, cosa que ara mateix no passa.

No confiem en cap de les promeses ni en la bona voluntat d’un govern que a la pràctica va de la mà de la dreta espanyolista.

Exigim valentia a CiU (PDECat) i que, per dignitat nacional, trenqui l’acord de govern amb el PSC per poder garantir la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró en la celebració del referèndum d’autodeterminació.

Alhora reclamem diàleg, coherència i unitat a totes les forces d’esquerres de l’oposició, per configurar una majoria de govern alternativa que posi fi a la deriva dretana i espanyolista de l’alcalde David Bote.

Finalment, fem una crida a la mobilització activa de la ciutadania per exigir uns pressupostos participatius i socials que donin resposta a les situacions d’emergència alimentària, habitacional i energètica.

CUP Mataró
Oficina de comunicació

Mataró, 21 de febrer de 2017