La CUP denuncia l’escàndol de l’equipament esportiu del Sorrall

Reclamem la municipalització de l’equipament esportiu del Sorrall i rebutgem el tracte de favor a l’empresa Nuscamps SL.

Exigim responsabilitats pels impagaments de l’aigua i la climatització de la piscina del Sorrall.

Denunciem les polítiques urbanístiques especulatives al sector del Sorrall dels governs de PSC i CiU.

La CUP va repartir fulletons el dia de la ingauguració del Sorrall (maig 2003) tot reclamant-ne la gestió pública

Dijous 28 d’abril, la Comissió Informativa de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Mataró va aprovar un preacord amb Nuscamps SL, empresa que explota el servei del complex esportiu del Sorrall.
En aquest acord, que haurà de ser ratificat en el Ple municipal, l’Ajuntament de Mataró assumeix 433 mil € per fer front a l’impagament del rebut de l’aigua i de la climatització (Tub Verd - MESSA) de la piscina del Sorrall (no pagaven des de finals de 2013),  una tarifa  reduïda de l’aigua, el manteniment de la bonificació del 95% de l’IBI i un allargament de 10 anys més en la concessió inicial de 40 anys.
El govern i el secretari municipal van justificar l’acord amb Nuscamps SL adduint un “pecat original” en la parcel·lació urbanística de la concessió, que preveia una superfície de 36.000 m2 en comptes dels 23.300 m2 actuals. L’Ajuntament al·lega que ara no pot proporcionar el 13.500 m2 que reclama l’empresa, ateses les modificacions urbanístiques del sector del Sorrall  fetes el 2013, i proposa un acord compensatori per evitar un litigi judicial.

En la votació prèvia al Ple, PSC, CDC, ERC i ICV van avalar l’acord  dient que era un “mal menor” per esmenar un “pecat original”.  PP i C’s es van abstenir denunciant la mala planificació urbanística. El regidor de la  CUP, Juli Cuéllar, va ser l’únic que va votar en contra del tracte de favor a l’empresa Nuscamps SL i va dir que “no ens sentim coresponsables d’aquest acord”. En aquest sentit, va recordar que el 2003, quan es va inaugurar la piscina del Sorrall, la CUP ja va denunciar  l’externalització d’aquest equipament a mans d’una empresa privada, que com s’ha demostrat comporta que l’Ajuntament hagi de pagar les seves pèrdues per mantenir la taxa de benefici.

La CUP considerem inacceptable la signatura d’aquest acord perquè evidencia els greus errors comesos en la planificació urbanística especulativa dels governs de Manuel Mas, Josep Antoni Baron i Joan Mora.

Reclamem la municipalització immediata de l’equipament esportiu del Sorrall.
I, finalment, exigim responsabilitats als gestors d’AMSA i MESSA  pels dos anys d’impagaments del rebut de l’aigua i de la climatització. Pensem que és un greuge intolerable la duresa amb què es tracta a les famílies que passen dificultats econòmiques i que en canvi es faci la vista grossa davant de l’impagament de l’empresa que explota la piscina i el complex esportiu del Sorrall.

Oficina de premsa CUP Mataró
29 abril 2016