Vaga de fam de 12 hores en suport als presos polítics sahrauís

Aquest dissabte 26 de març s’ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona una vaga de fam de 12 hores en suport als presoners polítics sahrauís. Entre els vaguistes hi ha el company de la CUP Mataró Toni Guirao i han rebut el suport de la regidora de l’Ajuntament de Mataró Carme Polvillo.

Vaga de fam de 12 hores en suport als presos polítics sahrauís

Aquest dissabte 26 de març s’ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona una vaga de fam de 12 hores en suport als presoners polítics sahrauís. Entre els vaguistes hi ha el company de la CUP Mataró Toni Guirao i han rebut el suport de la regidora de l’Ajuntament de Mataró Carme Polvillo.

Aquests dies, els presos polítics sahrauís del Grup de GDEIM IZIK estan protagonitzant una vaga de fam, en protesta pel seu empresonament, del que ja fa més de 5 anys. Ara ja fa 4 setmanes que la van iniciar i creiem, des del moviment solidari català, que cal donar-los suport. És per això que, de forma simbòlica, fem una vaga de 12 hores, sumant-nos a la CAMPANYA INTERNACIONAL DE RECOLZAMENT ALS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS.

Volem denunciar l’actitud violenta, repressora i il·legal del Regne del Marroc contra la lluita pacífica del poble sahrauí que lluita per la seva llibertat i independència. En el Campament de Gdeim Izik (2010) hi van participar milers d’homes i dones sahrauís, per tal d’exigir el respecte dels seus drets socials i nacionals. Va ser un moviment pacífic que molts situem en l’inici de les revoltes que es van produir al món àrab. El poble sahrauí va demostrar la voluntat que els seus drets fossin respectats, a través de la resistència i lluita pacífica.

Ens sumem a les reivindicacions dels Presos Polítics de Gdeim Izik i exigim el seu alliberament immediat. Ens manifestem en contra de tots els processos judicials i els judicis polítics injustos que es realitzen contra la població sahrauí, per part de les forces d’ocupació marroquines.

Volem cridar l’atenció de les Nacions Unides i del seu Secretari General, Ban Ki Moon, a sobre l’empresonament il·legal d’aquests ciutadans sahrauís, que la mateixa ONU ha reconegut com a arbitrària. També volem denunciar l’existència de 651 persones  sahrauís desaparegudes.

Denunciem la repressió i la violació constant dels Drets Humans als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental sobre la població sahrauí i la situació dels presos polítics sahrauís en les presons del Regne del Marroc i al Sàhara Occidental ocupat, així com també denunciem l’actitud inoperant i el silenci còmplice de la MINURSO (Missió de les Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental). Exigim que la MINURSO tingui el mandat d’observar i fer respectar els Drets Humans al Sàhara Occidental.

Fem una crida per tal de que la comunitat internacional intervingui urgentment, per tal que els presos polítics sahrauís puguin gaudir de la seva llibertat legítima i perquè els seus drets siguin respectats escrupolosament.

Ens solidaritzem i volem mostrar tot el nostre suport als presos polítics sahrauís en vaga de fam: Naama Asfari, Ahmed Sbaai, Brahim Ismaili, Sidahmed Lemyejed, Hassan Dah, Bachir Jadda, Mohamed Embarek Lefkir, Abdullah Toubali, Sidi Abdullah Abahah, Mohamed Bani, Mohamed Boreal, Mohamed Bachir Butanguiza, Cheikh Banga i Yahya Mohamed Al-Hafed.
Finalment, volem responsabilitzar al Regne del Marroc, ocupant, i a l’Estat espanyol, responsable, de les conseqüències que puguin derivar de la vaga de fam dels activistes sahrauís.

PAU I LLIBERTAT PER AL POBLE SAHRAUÍ
Barcelona , 26 de març de 2016