Un company de la CUP de Mataró declara als jutjats per penjar una pancarta a la seu del PP

Xevi Safont-Tria, militant de la Candidatura d'Unitat Popular de Mataró i membre d’Unió de Pagesos, ha declarat als jutjats sota l’acusació de penjar una pancarta la nit del 13 de març del 2004. L’acusació del PP s’acarnissa amb la CUP i intenta imputar un delicte electoral inexistent. El partit espanyolista busca la criminalització de l’oposició enlloc de debatre les discrepàncies polítiques.

Aquest dijous 18 de maig, ha estat citat a declarar als Jutjats de Mataró el nostre company Xevi Safont-Tria arran la denúncia presentada pel PP. S’acusa el militant de la CUP d’haver penjat una pancarta al balcó de la seu mataronina del partit espanyolista durant la concentració del 13 de maig del 2004 per denunciar la manipulació informativa del govern del PP després dels atemptats de Madrid de l’11-M. En la causa també hi ha imputat en Joan Jubany, també de la CUP de Mataró.

El nostre company ha vist un vídeo de la televisió local que s’ha afegit a la causa com a prova, i ha respost a les preguntes de la jutgessa i de l’acusació exercida pel PP. Safont-Tria ha explicat, com ja ho havia fet en el seu dia en Joan Jubany, que el 13 de maig del 2004 estava davant la seu mataronina del PP en la concentració espontània contra la manipulació informativa del govern d’Aznar i dels seus portaveus Acebes i Zaplana. Durant la cassolada de protesta, uns joves proposaven de fer un castell per penjar al balcó una pancarta que duien, i va ser llavors quan Jubany i Safont-Tria van veure que allà al costat hi havia una escala. Per evitar que ningú prengués mal fent una torre humana, els nostres companys van utilitzar l’escala per pujar al balcó i penjar la pancarta.

Les preguntes de l’acusació semblen anar encaminades a la imputació d’un pressumpte delicte electoral. Recordem que els fets van tenir lloc la nit de la jornada de reflexió, després que Mariano Rajoy vulnerés descaradament la llei electoral en una aparició a TVE on es va prsentar com “el candidato del PP” per intentar influir en la jornada electoral de l’endemà. No serem nosaltres qui el denunciem als tribunals, ja que entenem que portar l'oposició política als tribunals és propi de règims totalitaris. A més, la CUP ni tansols es presentava ni recomanava el vot per a ningú en aquelles eleccions espanyoles. S’intenta fer als nostres companys una imputació totalment inconsistent, ja que a la CUP no li anava ni li venia res en aquelles eleccions, i per tant no es pretenia influir el el vot de ningú. Senzillament, denunciavem la manipulació informativa d’un govern que ens estava mentint descaradament i que amagava informació i negava l’autoria reivindicada d’uns atemptats que havien provocat 200 morts a Madrid.

Tot i que hi va haver concentracions arreu dels Països Catalans i d’Espanya, ens consta que el cas d’en Xevi Safont-Tria i en Joan Jubany és l’únic encara judicialment obert. Això ho interpretem com un acarnissament del PP, que, tal com fan els règims totalitaris, busca la criminalització de l’oposició enlloc d’afrontar el debat i resoldre les discrepàncies civilitzadament.

Candidatura Unitat Popular (CUP) de Mataró
22 de maig del 2006