Proposem que l'Ajuntament doni suport als 27 encausats per defensar la Universitat pública

La moció es debatrà i votarà en la Junta de Portaveus prèvia al Ple Municipal de novembre de 2016

Proposem que l'Ajuntament doni suport als 27 encausats per defensar la Universitat pública

El grup municipal de la CUP ha presentat una moció on proposem que l’Ajuntament de Mataró doni suport a les 27 persones de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) encausades per haver defensat una universitat pública, gratuïta i de qualitat. Es tracta de 27 estudiants i treballadors de la UAB contra les quals el Ministeri Fiscal demana penes de fins a 14 anys de presó per a cadascun d’ells i multes que sumen 400.000€ per haver participat en una acció simbòlica l’abril de 2013. Els 27 encausats (som 27 i més) van ser denunciats als Mossos d’Esquadra per l’anterior equip directiu de la UAB.

La moció presentada per la CUP és una Declaració Institucional que es debatrà i votarà en Junta de Portaveus prèvia al ple de novembre.

Concretament, proposem que s’aprovin els ACORDS següents:

1. L’Ajuntament de Mataró expressa el seu compromís amb la defensa d’una universitat pública, gratuïta i de qualitat, en la qual hi puguin tenir accés totes les persones, independentment dels seus recursos.

2. L’Ajuntament de Mataró reclama que es respecti a les persones que exerceixen el Dret de Manifestació, i expressa la seva solidaritat amb les 27 membres de la comunitat universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) represaliades arran de la seva participació en la tancada al Rectorat a l’abril de 2013 en contra de pujada de taxes del 66% i perquè s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB).

3. L’Ajuntament de Mataró es manifesta a favor de la lliure absolució de les 27 persones de la UAB imputades.

4. L’Ajuntament de Mataró sol·licita al Ministeri Fiscal que retiri les acusacions contra els 27 membres de la comunitat universitària de la UAB, perquè és inadmissible que en una societat democràtica que es penalitzi la protesta, la dissidència, i encara menys que se sol·liciti presó per exercir Drets Fonamentals.

5. L’Ajuntament de Mataró traslladarà aquests acords referents al Procediment Abreujat 4/2016 a l'Excm. Jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola i a l'Excm. Fiscal en cap de Catalunya, així com també a l'organització antirepressiva Alerta Solidària.

No obstant això, la Junta de Portaveus decidirà.