L’exgerent de PUMSA va adjudicar “a dit” un pis subvencionat amb diner públic al seu fill

Abans de ser cessat, l’exgerent de PUMSA César Fernández va adjudicar al seu fill un pis de protecció oficial amb un lloguer de 274€, subvencionat per l’Ajuntament i la Generalitat. La CUP ja ha demanat tota la documentació per estudiar-la i arribar fins a les últimes conseqüències, reclama que el govern porti el cas a Fiscalia, i que el fill de l’exgerent retorni les claus i els lloguers subvencionats amb diners públics.

El fins fa pocs mesos gerent de PUMSA, César Fernández, va adjudicar “a dit” un pis de protecció oficial al seu propi fill, que paga un lloguer de 274 euros mensuals per un habitatge a primera línia de mar, al passatge de La Fragata.

Els pisos de protecció oficial són habitatges de preu assequible per atendre diferents necessitats socials. Per accedir a aquests pisos, subvencionats per l’Ajuntament i per la Generalitat de Catalunya, cal complir una sèrie de requisits i entrar en una llista d’espera. S’ha comprovat que el fill de l’ex-gerent de PUMSA no estava inscrit a la llista d’espera i César Fernández va adjudicar-li directament el pis. Com a gerent tenia facultats per signar el contracte, però no per col·locar-hi el seu fill sense passar per la llista d’espera.

César Fernández va fer l’adjudicació del pis al seu fill l’any 2013, quan ja estava negociant amb l’Ajuntament el seu cessament com a gerent de PUMSA, el gener de 2014. Quan el van cessar, Fernández cobrava 89.000€ anuals (després que se li hagués retallat el sou un 42%) més un fons de pensions actiu que ascendia a 130.000€. A més, Fernández va marxar de l’empresa pública amb una indemnització milionària perquè, com a càrrec de confiança col·locat pel tripartit, tenia un contracte blindat.

A banda del pis al seu fill, César Fernández va adjudicar “a dit” sis pisos més, casos que ara mateix l’Ajuntament està estudiant.

Aquest escàndol s’ha conegut perquè ho ha posat en coneixement una persona directament relacionada amb l’empresa pública municipal. Això demostra la manca de control d’una empresa pública que es manté amb els diners de totes les mataronines i mataronins.

Des de la CUP considerem escandalós, poc ètic i propi d’un modus operandi mafiós el fet que un directiu càrrec de confiança de l’Ajuntament hagi tret profit de recursos públics en benefici de la seva família.

Aquesta pràctica de l’exgerent de PUMSA és un greuge comparatiu molt dolorós per a totes aquelles famílies amb dificultats per accedir a un habitatge i que no han tingut l’oportunitat d’accedir a un pis amb aquestes condicions.

El Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Mataró ja ha demanat tota la documentació per estudiar-la amb detall i arribar fins a les últimes conseqüències en aquest afer.

D’altra banda, la CUP reclama a l’Ajuntament de Mataró que aporti tota la documentació als Jutjats per tal que la Fiscalia pugui valorar si aquests fets poden ser constitutius de delicte.

A banda del procediment judicial, la CUP proposa que, de manera cautelar, el fill de César Fernández torni immediatament les claus del pis i que retorni a l’Ajuntament i a la Generalitat la part del lloguer subvencionada amb diners públics.

No és el primer cop que l’entorn familiar d’un membre de la cúpula de PUMSA es beneficia de l’empresa pública. Hem de recordar que els oncles de l’anterior regidor d’urbanisme Ramon Bassas (PSC) van obtenir 16 milions d’euros l’any 2007 per la venda de Can Fàbregas en una operació on l’Ajuntament va perdre molts diners i va “desmuntar” l’edifici per vendre el solar a El Corte Inglés.Mataró, 14 novembre 2014

Oficina de premsa
CUP Mataró