L'Ajuntament de Mataró dóna suport a la vaga de docents de Les Illes

Després de la concentració a Mataró en solidaritat amb la vaga indefinida, i després de la multitudinària mobilització d'aquest diumenge a Mallorca, l'Ajuntament de Mataró dóna suport a la comunitat educativa de Les Illes per una escola pública de qualitat i en català.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat un adeclaració institucional de la CUP amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el PP i PxC, que hi han votat en contra.

La moció, que serà ratificada al Ple Municipal de dijous 3 d'octubre, manifesta el total suport i solidaritat amb la comunitat educativa de Les Illes que ha expressat el seu rebuig envers del Decret de Tractametn Integral de Llengües (TIL) del govern de Bauzà.

L'Ajuntament de Mataró dóna suport als docents amb motiu de la vaga indefinida a favor de l’escola pública de qualitat i en català. Així mateix, l’Ajuntament ha acordat col·laborar amb la caixa de resistència per afrontar la vaga indefinida protagonitzada per la comunitat educativa de les Illes.

Entre els acords aprovats, l'Ajuntament de Mataró insta el govern de les Illes Balears a:

  • Derogar el decret 15/2013, de 19 d’abril, pel qual es regula el tractament integrat de les llengües als centres docents no universitaris de les Illes.
  • Retirar els expedients disciplinaris imposats als directors dels centres de secundària expedientats.
  • Evitar qualsevol acció que promogui la distinció dels alumnes segons la llengua d’aprenentatge i, en general, a la fragmentació de la societat en comunitats lingüístiques.
  • Respectar l’autonomia i les decisions dels consells escolars en matèria educativa.
  • Dialogar i negociar amb la comunitat educativa per tal de recuperar el diàleg i el consens necessari en matèria educativa.

L'Ajuntament de Mataró també insta el govern espanyol a:

  • Retirar la proposta inclosa en l’avantprojecte de llei d’educació segons la qual al final de l’educació obligatòria no serà necessari acreditar el nivell de català corresponent.
  • Abandonar l’ofensiva contra la llengua catalana i la seva unitat, tret identitari del poble català.

> Moció (aprovada) de suport a la comunitat educativa de les Illes per una escola pública de qualitat i en català