La CUP vol que Mataró exigeixi el desmantellament del 'projecte Castor'

La CUP reclama el tancament i desmantellament del 'projecte Castor' en una proposta de resolució per ser tractada al Ple de l'Ajuntament de Mataró. També reclamem la paralització immediata de les centrals nuclears que es troben en la zona de risc de terratrèmols provocats pel Castor.

La proposta presentada per la CUP serà votada a porta tancada en Junta de Portaveus el 4 de novembre, i en cas de ser aprovada anirà al Ple Municipal de dijous 7 de novembre. Els acords són els següents:

Primer.- Que l’Ajuntament de Mataró insti el govern espanyol a aturar definitivament l’activitat del projecte Castor, i el seu posterior desmantellament, així com que es depurin responsabilitats per aclarir quins en són els responsables i qui ha d’assumir el cost del seu desmantellament.

Segon.- Que l’Ajuntament de Mataró insti el govern espanyol a la paralització immediata de l’activitat de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, fins que no s’estabilitzi aquest episodi sísmic i s’analitzi de forma rigorosa el risc que comporta i com afecta aquesta activitat sísmica en l’actualitat i en el futur, a aquestes instal·lacions atòmiques.

Tercer.- Traslladar aquests acords al govern de l’Estat espanyol, al govern de la Generalitat de Catalunya, al govern de la Generalitat del País Valencià, a la Comisión Nacional de Energia i al Consejo de Seguridad Nuclear.