La CUP Mataró respon a la falsa acusació de 'donar suport polític als delinqüents' llançada pel PP

Des de la CUP lamentem i considerem inapropiades les declaracions del regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament de Mataró, en José Manuel López, en les que acusa falsament el nostre grup i al conjunt de la CUP de Mataró de “donar suport polític als delinqüents”.

És lamentable que un partit polític com el PP, utilitzi la infàmia i la mentida com a arma política contra la CUP i es preocupi més de promoure el conflicte social que a afrontar els problemes que pateixen molts dels ciutadans que resideixen a la nostra ciutat.

No ens interessa saber on porta el radicalisme antisocial del PP ni tampoc ens interessa saber per quin motiu acusa a la CUP d’acompanyar a ningú al Ple, quan el que es discutia al Ple Municipal era una moció del mateix PP sobre els fets esdevinguts aquest estiu al Barri del Palau.

No entenem que des del PP s’argumenti que no puguin entrar persones imputades judicialment als plens municipals a Mataró i, en canvi, pugui defensar, promoure i mantenir en els seus càrrecs, membres del seu propi partit que estan imputats per temes que ens afecten a tots els ciutadans i que ens han portat a l’estat de crisi que estem patint avui en dia. Potser, abans de criticar a una persona imputada per faltes (no condemnada) facin neteja de les persones que ho estan per raons més greus a les seves files.

En canvi, qui sí que ha donat cobertura a actes violents és el portaveu del PP a l’Ajuntament de Mataró, José Manuel López, que va arribar a justificar, en Junta de Portaveus, a l’autor d'amenaces de mort (armat amb un matxet de grans dimensions) a l’interior d’una mesquita a la ciutat de Mataró.

Però més enllà de tot això, volem denunciar l’electoralisme i la instrumentalització per part del PP de fets que utilitzen per dividir la ciutadania i que volen criminalitzar col·lectius sencers, com el dels immigrants del 3r món, per tal d’obtenir rèdits polítics. Pensem que per aquest motiu el PP va trencar el “Pacte de la Nova Ciutadania”.

Aquesta concepció de la política està a les antípodes de la nostra, concebuda com a defensa dels drets socials i individuals, de lluita contra les injustícies i de defensa d’aquelles causes i persones que pateixen les injustícies, ja sigui per religió, procedència o idees, o per patir els abusos dels poders establerts.

La CUP dóna suport i en donarà a les actuacions policials adreçades a garantir els drets i la convivència dels ciutadans, però denunciarem les actuacions que considerem abusives o en les quals es podria haver actuat per evitar situacions violentes com les que es van produir aquest mes d'agost al barri del Palau.

Per altra banda, la CUP lamenta que el govern de la ciutat hagi contestat amb evasives les preguntes que va formular la CUP, en relació als fets de El Palau. La informació i la transparència són essencials a l’hora d’afrontar fets com els que ens referim, però també són una prova de democràcia i de preocupació per la ciutadania, perspectiva que no hauria de perdre mai un govern, com el municipal de Mataró.

Els problemes acumulats a barris com a El Palau i Rocafonda, demanen accions i intervencions transversals que facin front a les necessitats socials, relacionades amb temes com l’atur i la pobresa de la seva població (i no amb la seva procedència) i no la simple acció policial indiscriminada.