La CUP denuncia el desplegament de la videovigilància a la plaça Granollers


Dimarts 21 de maig a Les Esmandies, es va dur a terme un debat amb les
candidatures municipals organitzat per l'Associació de Veïns i Veïnes
de Peremàs-Esmandies
i l'Associació de Comerciants de la Plaça
Granollers i rodalies
amb el títol "Volem una democràcia vigilada? Les
càmeres de videovigilància: pros i contres"
.L'acte fou moderat per Pep Sivilla i comptà amb la presència dels
representants d'AVdM, C's, CiU, CUP, EU i ICV. Tot i així, tant ERC com
PSC, corresponsables de la instal·lació de les càmeres de
vídeovigilància, van obviar el debat i no van voler participar-hi.Juli Cuéllar (candidat núm. 3 de la CUP) va posar en evidència que, tant en les 9 càmeres instal·lades a la plaça Granollers com amb els dos cotxes camuflats de la policia municipal, estem davant d'un afany recaptatori destinat a finançar la hisenda municipal. Va denunciar la perversió del concepte de Seguretat ciutadana, que és una excusa destinada a emparar l'acció de l'Administració i desemparar el ciutadà en tant que vulnera el principi de seguretat jurídica.

 

Va exposar que la CUP no comparteix l'obsessió per la seguretat, que és un discurs oficial (polítics, empresaris, mèdia i sectors benestants) que s'utilitza per  justificar el control social i la repressió: amb el predomini dels mitjans repressius, la   criminalització dels exclosos i la  restricció de drets i llibertats fonamentals.

 

Cuéllar denuncià l'aplicació de l'ordenança del civisme, la manca de diàleg  i el discurs de la por que ha imposat el Sr. Ramon Bassas en la seva actuació al capdavant de la regidoria de Seguretat, que ha   perjudicat a nombrosos col·lectius socials, entitats veïnals, comerciants, etc.

 

Va criticar que es pretengui substituir el concepte de seguretat social pel de seguretat penal. I, finalment, denuncià la pretensió d'usar el tema del trànsit com a una excusa per augmentar el control social (propòsit real de la vídeovigilància) i proposà una sèrie de mesures per millorar la mobilitat en la zona de la plaça Granollers:

 

Millorar la senyalització.Organitzar amb més coherència les direccions dels carrers.Afavorir l'ús de la bicicleta.Promoure el transport públic.Evitar la ubicació d'un Corte Inglés  a prop d'aquest sector.