El vot Sí-Sí supera la suma de tot el vot espanyolista en les darreres eleccions oficials a Mataró

Els 26.747 vots del 9N a favor de la independència superen la suma de tots els vots a partits espanyolistes a les darreres eleccions autonòmiques (25.771) i europees (17.992). Les xifres deixen sense arguments els dirigents dels partits espanyolistes que intenten desacreditar i menystenir la participació i el resultat del 9N.

El 9 de novembre de 2014 ha estat un èxit de participació, que ha combinat la desobediència institucional amb l’autoorganització popular.

A Mataró, amb el 96,80% de vots escrutats, la participació ha estat de 32.981 persones, amb una victòria rotunda de l’opció independentista amb 26.474 vots (80,27%) a favor del “Sí-Sí”.  De les dades es desprèn que a Mataró hi ha 3.341 federalistes demòcrates que han anat a votar “Sí-No” el 9N. L’opció espanyolista del “No” ha aconseguit 1.471 vots. D’altra banda, hi ha hagut 1.195 vots “altres”, 337 vots “Sí-en blanc”, i 163 vots “en blanc”.

En primer lloc representa una impugnació radical a les limitacions democràtiques imposades per l’Estat espanyol i, acte seguit, suposa la victòria de l’opció independentista. El SÍ-SÍ  ha guanyat de forma rotunda a Mataró. Tothom que volia participar ho ha fet, per tant, la no participació no computa i no se la poden atribuir els contraris a la independència.

Els resultats demostren que el suport a l’opció independentista no para de créixer a Mataró: 26.747 vots pel “Sí-Sí” són més que els acumulats per les opcions independentistes a les dues darreres eleccions oficials: 16.438 (ERC+CiU+EH-Bildu a les  Eleccions Europees 2014) i 25.419 (CiU+ERC+CUP+SI a les Eleccions Autonòmiques 2012).

Els resultats també deixen clar que l’opció independentista és majoritària a Mataró: 26.747 vots pel “Sí-Sí” són més que els acumulats per totes les opcions espanyolistes a les dues darreres eleccions oficials: 17.992 (PP+PSC+Cs+UPyD a les  Eleccions Europees 2014) i 25.7371 (PP+PSC+Cs+UPyD a les Eleccions Autonòmiques 2012).

Aquestes xifres deixen sense arguments els dirigents dels partits espanyolistes que intenten desacreditar i menystenir la participació i el resultat del 9N.

És absurd contraposar la voluntat democràtica amb una legalitat blindada per un sistema polític, judicial i mediàtic ancorat en la mentalitat dictatorial (franquista). Espanya ha estat i seguirà sent un estat imperialista, basat en la negació de la diversitat i en el saqueig de les seves perifèries. Això no es pot reformar, l’alternativa del poble català és molt simple: independència.

Finalment, ara toca enfilar l’agulla de la proclamació de la independència i de l’inici d’un procés constituent que ha de concloure amb un referèndum sobre la Constitució de la nova República Catalana.

Els resultats del 9N ens avalen, per tant, hem d’exigir eleccions anticipades de forma immediata, en les quals cal incloure com a punt programàtic prioritari la declaració unilateral d’independència en el màxim de llistes concurrents.


Mataró, 10 novembre 2014

Oficina de premsa
CUP Mataró