Arran i CUP Mataró convoquem una jornada de debat i formació sobre la independència i els Països Catalans

Dissabte 22 de febrer, les assemblees de joves Arran Alt Maresme i Arran Mataró, amb la col·laboració de la CUP de Mataró, hem organitzat una jornada de debat i formació.

  • Dissabte, 22 de febrer
    de 10 del matí a 8 del vespre
    Casal El Teler (Camí Ral, 458 - Mataró)

CONSTRÏIM L'ALTERNATIVA. TEIXIM ELS PAÏSOS CATALANS

2/4 d'11 del matí:
DEBAT ENTORN ELS PAÏSOS CATALANS, amb 3 temàtiques:
- Llengua:
Quin estatus ha de gaudir el català al futur Estat Català independent? Ser l'única llengua oficial? Ser cooficial amb el castellà? Cooficial però amb preferència?
- Territorialitat:
On comencen i acaben els Països Catalans? Quin és el límit geogràfic? L'Alguer és Països Catalans? I les comarques castellanoparlants del País Valencià? La Vall d'Aran ha de formar part dels Països Catalans tot i ser Occitània? És el mateix Estat que nació?
- Alliberament nacional:
La independència per fases és el millor camí per la plena independència dels Països Catalans? Si és així, de quina manera beneficiarà i afectarà a la resta del país?
La Vall d'Aran, les comarques castellanoparlants del País Valencià, l'Alguer, en el cas que no es considerin territoris de la nació... han de tenir el seu propi dret a decidir si volen formar part d'una estructura a nivell de Països Catalans?
Quin paper hi juga Europa i el capitalisme? Aliats?

Com veieu, hi ha moltes qüestions interessants respecte aquestes temàtiques. Esperem que entre tots tinguem un debat sa i profitós per interiorment aprofundir en la matèria. Volem la independència de tot el país i hem de saber quin és el model que defensem.

Per més endavant ens agradaria debatre el model jurídic/organitzatiu (confederalisme, federalisme, Estat únic, un Parlament, 3 parlaments, 4..., vegueries...) és pel que hem de treballar.

2 del migdia:
DINAR:
Pasta amb salsa de tomàquet i carn (pels vegetaries, sense carn). Preu: 5€. Inclou pa, aigua i vi.

TARDA: dues xerrades interessants i necessàries. Tindrem un ponent per cada xerrada però s'incentivarà el debat, així tots podrem dir la nostra i aprendre més.

4 de la tarda:
'Què és la sobirania econòmica?' amb l'Albert Botran, militant del Moviment de Defensa de la Terra i regidor de la CUP a Molins de Rei.
Què entenem quan parlem de socialisme? La Unió Europea, el Fons Monetari Internacional, organismes democràtics? Cap a quina economia social hem de caminar?

6 de la tarda:
'La independència, qüestió de classe', amb l'Afredo Bienzobas, membre de la Sectorial de Treballadors per la Independència (ANC) i del Col·lectiu Drassanes.
Alliberament nacional des d'una òptica marxista. Les classes populars, el poble treballador català, hem de defensar la independència? Perquè? Si és així, amb quines aliances? Quines contradiccions hem d'assumir?
La independència, primera revolució.

Esperem veure-us pel Casal Popular Independentista El Teler de Mataró i del Maresme aquest dissabte.

El debat i la reflexió ens portaran cap a la victòria!

> Confirma la teva assistència des de Facebook