L'Ajuntament de Mataró se solidaritza amb Monse Venturós i els electes independentistes

L'Ajuntament de Mataró se solidaritza amb l'alcaldessa de Berga, Monse Venturós, i els electes independentistes

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat una moció, presentada per la CUP, de suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a tots els càrrecs electes independentistes. La Declaració Institucional s'ha aprovat en Junta de Portaveus amb els vots favorables de CUP, CiU, ERC, Volem i ICV, i serà ratificada pel Ple Municipal dijous 1 de desembre de 2016.

Els acords del text aprovat són els següents:

1. Reclamar l’arxiu immediat de la causa oberta contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver penjat una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, com a mostra de la voluntat de llibertat expressada per la ciutadania de Berga.

2. Exigir al Departament d’Interior, que prevegi un protocol d’actuació que no permeti que els Mossos d’Esquadra actuïn com si fossin una força d’ocupació com la Guàrdia Civil. Cal tenir en compte que amb un Partit Popular que renova govern a l’Estat Espanyol, situacions com la de Montse Venturós es poden repetir amb la resta de casos oberts, i que també poden afectar a la resta de càrrecs electes compromesos amb la democràcia i les llibertats del poble català.

3. Rebutjar la persecució política i judicial orquestrada de l’Estat espanyol contra l’independentisme català, que ara mateix es manifesta a través de querelles i denúncies, però que sabem que s'intensificarà a mesura que el poble català avanci decididament cap a la República Catalana.

4. Reafirmar que els tribunals polítics espanyols no tenen legitimitat per vulnerar la voluntat democràtica del nostre poble. Per aquesta raó, els càrrecs electes, institucions i població ens hem de mantenir ferms i coherents en defensa de la democràcia.

5. Expressar el suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i expressar el rebuig a la repressió política i judicial contra tots els càrrecs electes independentistes que estan sent investigats arreu del país.

6. Establir com a protocol d’aquest Ajuntament que d’ara endavant, fins que culmini el procés independentista, l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament com a mesura de protesta cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs electes que defensen i lluiten pel procés d’independència.

7. Traslladar aquests acords a l’Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, al Departament d’Interior i al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga.