El No a la Festa al Cel arriba al Parlament de la mà de la CUP

Una moció insta el Govern a desautoritzar la participació i presència dels avions de combat a la Festa al Cel, que actualment es celebra a Mataró

Manifestació "No a la Festa al Cel" 2015 al Passeig Marítim de Mataró

El No a la Festa al Cel arriba al Parlament de la mà de la CUP, que en la moció "Per una Catalunya desmilitaritzada" insta el Govern de la Generalitat a desautoritzar la participació i presència dels avions de combat a l’exposició aèria, Festa al Cel, que actualment es celebra a Mataró.

Concretament: "El gaudiment d’espais lúdics i d’oci són un dret essencial per el desenvolupament de la vida de les persones. En el compromís amb la pau l’exposició d’armament en contextos d’aquest tipus donen un missatge erroni sobre la guerra, es banalitzen les armes com instrument vàlid de diversió i de gaudi quan són eines d’agressió fabricades per a ús bèl·lic. Descontextualitzar la veritable funció de les armes no s’ajusta a l’impacte que aquestes provoquen al món. És per això que:

4. S’insta el Govern a desautoritzar la participació i presència dels avions de combat a l’exposició aèria, Festa al Cel, que actualment es celebra a Mataró."

La moció ha estat presentada a la Mesa del Parlament el 4 de juliol de 2016 per les diputades de la CUP-CC Mireia Boya e Busquet i Gabriela Serra Frediani.