La CUP presenta el document 'La bicicleta, un vehicle per humanitzar Mataró'

La CUP ha fet públic el document “La bicicleta, un vehicle per humanizar Mataró”, que conté 29 mesures concretes per promoure la bicicleta com a mitjà de transport o d'esbarjo per la majoria de la gent.

La bicicleta, un vehicle per humanitzar Mataró

Juli Cuéllar, Xavier Safont-Tria i Marta Canal han explicat en roda de premsa, dimecres 18 de març, que la CUP proposa una planificació del transport que consideri la bicicleta com un valor i en potenciï el seu ús, com a transport quotidià.

Les mesures que proposem des de la CUP van encaminades a protegir les bicicletes en moviment, així com destinar espais i adoptar mesures per aparcar bicicletes amb seguretat.

És necessari eliminar les amenaces plantejades pel trànsit de vehicles a motor i protegir els ciclistes amb la segregació d’espais per a la bicicleta i la reducció de la velocitat del trànsit rodat.

Ara mateix Mataró no està adaptada per a la circulació en bicicleta de forma segura i massiva. La xarxa de carrils bici a la ciutat de Mataró és deficitària, inconnexa, i poc segura. Ara bé, l’entorn urbà de Mataró té unes dimensions òptimes pels desplaçaments en bicicleta ja que no supera els 4 km de distància. Hauríem d’optimitzar els potencials que té la ciutat que ara mateix desaprofitem.

El document l'ha desenvolupat la CUP Mataró amb el suport i l’assessorament tècnic de Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta i del Grup de Mataró - Bicicleta Club de Catalunya.

Cal capgirar l’actual ordre de prioritats de l’espai públic. Proposem una prioritat per aquest ordre: primer el vianants, segon les bicicletes, tercer el transport públic, i per últim els vehicles privats.

La bicicleta, un vehicle per humanitzar Mataró

> Visualitza el document en pantalla a Issuu

> Les 29 mesures per adaptar Mataró a l'ús generalitzat de la bicicleta


NOTÍCIES DE PREMSA:

[Mataró Ràdio] La CUP proposa un paquet de 30 mesures per potenciar la bicicleta com a transport urbà

[M1TV, Televisió de Mataró] La CUP proposa un paquet de 30 mesures per potenciar la bicicleta com a transport urbà

[capgròs] La CUP presenta 29 mesures per promoure l'ús de la bicicleta a Mataró