La fiscalia demana l'absolució en el judici contra els antifeixistes denunciats per PxC

Dijous 22 de gener es va celebrar el judici contra quatre activistes antiracistes de la nostra ciutat als jutjats de Mataró. Esteve Martínez, Carles Spa, Joan Jubany i Juliana Bacardit van ser denunciats per la regidora de PxC Mónica Lora per haver participat en una concentració pacífica el passat 18 de juliol a la Plaça Itàlia. Aquesta concentració va ser convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) per denunciar públicament una campanya racista i xenofoba de PxC per a la recollida de material escolar només 'per als nens de casa'.

En el judici, la fiscalia ha demanat l'absolució dels quatre acusats. Lora havia denunciat injúries i insults, però el testimoni de la policia durant el judici ha contradit la versió de la regidora ultra, descrivint l'acte com 'molt tranquil, pacífic i ordenat'. El cas ha quedat vist per a sentència.

Un cop més queda demostrat que PxC fa un clar abús de l'administració de justícia per segrestar el debat polític. El partit xenòfob intenta d'aquesta manera judicialitzar-lo i criminalitzar les persones per la seva ideologia. Es tracta d'un frau de llei absolutament intolerable.

Amb denúncies com aquesta, PxC intenta fer-se passar per víctima i així poder ser notícia, fent un ús indecent de recursos públics per buscar una rendibilitat política.

UCFR vol agrair les nombroses mostres de suport que els acusats han rebut durant els darrers dies, tant per part de persones a nivell individual com de diferents col·lectius, entitats i partits polítics de la ciutat.

Vídeo: declaracions de l'advocada defensora a la sortida del judici


NOTÍCIES DE PREMSA:

[Mataró Ràdio] Vist per sentència el judici de faltes contra 4 membres d’Unitat Maresme contra el feixisme

[M1 Televisió] Vist per sentència el judici contra 4 membres d’Unitat Maresme contra el feixisme

[La Directa] La protesta d'UCFR contra PxC a Mataró es troba a l'empara de la llibertat d'expressió, segons la fiscalia

[Capgròs] Vist per sentència el judici a quatre antifeixistes denunciats per PxC

[Tot Mataró] Vist per sentència el judici a quatre manifestants antifeixistes

[3/24] PxC de Mataró denuncia membres d'ICV i la CUP per una concentració contra el racisme i porta a judici el debat polític

[La Vanguardia] PxC de Mataró denuncia membres d'ICV i la CUP per una concentració contra el racisme i porta a judici el debat polític