La CUP en contra d’una expropiació de terres agrícoles a Arenys de Mar

Una vintena de tractors, pagesos i altres ciutadans convocats per la Unió de Pagesos, s’han manifestat aquest matí davant l’Ajuntament d’Arenys de Mar per aturar la signatura d’expropiació d’uns terrenys agrícoles conreats per la família Puig d’Arenys de Mar.

La mobilització popular ha impedit la signatura d’expropiació prevista per avui a les 11:30h a l’Ajuntament. La notària ha aixecat acta conforme l’Ajuntament era tancat i que els representants de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat no s’han presentat un cop alertats de la concentració.

La construcció d’un vial al municipi d’Arenys de Mar per connectar la NII amb l’autopista és una nova agressió al territori sense tenir en compte l’activitat agrícola. El vial expropia la meitat de la finca i destrueix el pou d’aigua tot condemnant la continuïtat de l’activitat agrícola.

La Unió de Pagesos denuncia l’abús i les condicions econòmiques de l’expropiació: La Generalitat fixa un preu molt per sota el valor real de la finca i no concreta ni garanteix data de pagament “fins que tinguin diners”.

La finca és de les poques explotacions agrícoles que es mantenen actives al poble d’Arenys de Mar. La seva continuïtat econòmica, així com la preservació del rebost agrari productor d’aliments de proximitat, hauria de ser una prioritat política que lamentablement no compta a les agendes polítiques.

Denunciem la nul·la sensibilitat del Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, com també l’absoluta absència del Departament d’Agricultura, que en cap moment s’ha posicionat en defensa d’una família pagesa amb ganes de continuar l’activitat agrícola.

La CUP volem mostrar el nostre total suport i ens comprometem a sumar-nos a la lluita i als actes de solidaritat fins garantir una resolució del conflicte que permeti continuar l’activitat agrícola de la família Puig.

CUP Mataró
15 setembre de 2014