L’Ajuntament de Mataró, a favor del col·lectiu LGTB (Lèsbic, Gai, Trans i Bisexual)

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat una moció a favor de la Llei pels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. L'endemà, la CUP ha fet un acte públic amb Eugeni Rodríguez, del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, i amb Joquim Roqueta, de Gais Positius.

L'Ajuntament aprova la moció

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat, dijous 3 de juliol, una moció presentada per la CUP que insta al Parlament de Catalunya a aprovar la llei PELS DRETS DE LES PERSONES GAIS, LESBIANES, BISEXUALS I TRANSSEXUALS I PER L' ERADICACIÓ DE LA LESBOFÒBIA, LA TRANSFÒBIA I L’HOMOFÒBIA.

La Declaració Institucional ha obtingut el suport municipal de CUP, ICV, PSC, CiU i PP (amb el vot particular desfavorable d’un regidor d'UDC i dos del PP) i amb l’abstenció de tots els regidors de PxC.

Malauradament es produeixen agressions a l'espai públic contra les persones LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) on pateixen una especial discriminació i vulneració dels seus drets fonamentals.

Acte amb el FAGC i Gais Positius

Divendres 4 de juliol la CUP ha realitzat un acte públic per l’eradicació de la LGTBfòbia, emmarcat en la diada del 28 de juny a Mataró. Durant les intervencions, Eugeni Rodríguez, portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, ha mostrat la seva satisfacció perquè Catalunya serà la primera nació del món que aprovar una llei que protegirà el col·lectiu LGTB i es dotarà amb un règim d'infraccions i un òrgan sancionador contra les actituds homòfobes, depenent del Parlament de Catalunya.

El mataroní Joaquim Roqueta, president de Gais Positius, ha recordat que el col·lectiu gai és especialment vulnerable a nivell sanitari i que es fa necessari un major suport.

Durant l’acte s’ha remarcat la necessitat de seguir lluitant, des de la societat civil i des de les institucions, per normalitzar la situació dels col·lectius Lèsbic, Gai, Trans i Bisexual que pateixen discriminació en molts espais de la societat.

L’acte s’ha realitzat a la Biblioteca Antoni Comas, també coneguda com l’Escorxador.