La CUP vol solucions per als usuaris que viatgen drets als autocars Casas

La CUP pregunta al Ple Municipal quines gestions està fent l'Ajuntament de Mataró per resoldre la sobreocupació dels autobusos de l'empresa CASAS-MOVENTIS. Desenes d'usuaris han de viatjar drets en les línies C1, C2 i C5 en trajectes per autopista, un fet incòmode, perillós i il·legal.

L’empresa CASAS-MOVENTIS explota la concessió de la línia de transport interurbà per carretera i/o autopista entre Mataró i Barcelona.

Darrerament s’ha posat de manifest el malestar de moltes persones usuàries de les línies C1 i C2 (Mataró-Barcelona) i C5 (Mataró-Universitat Autònoma de Bellaterra) per la sobreocupació dels autobusos. Cada dia hi ha usuaris que, tot i pagar el bitllet sencer, han de viatjar dempeus en aquests trajectes.

El fet de viatjar dempeus és incòmode i perillós, però a més és il·legal, ja que el Reglament de transport per carretera només permet que viatgin passatgers dempeus si la velocitat no supera els 80 km/hora. En el cas dels trajectes per autopista és evident que els autobusos de l’empresa CASAS-MOVENTIS superen aquesta velocitat, ja que en cas contrari no podrien complir els horaris.

És per tot això que el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular fa les preguntes següents:

1. El Govern Municipal és coneixedor de les queixes dels usuaris dels autobusos interurbans de l’empresa CASAS-MOVENTIS per sobreocupació i obligació de viatjar dret en alguns trajectes?

2. Quines gestions ha fet l’Ajuntament de Mataró per denunciar i resoldre aquesta situació?

3. Quins són, a hores d’ara, els resultats d’aquestes gestions?

4. Hi ha algun compromís de la Generalitat per resoldre les mancances de les línies interurbanes de l’empresa CASAS-MOVENTIS?

Aquestes preguntes hauran de ser respostes pel govern municipal en el Ple de l'Ajuntament de Mataró de dijous 8 de maig.