L'Ajuntament de Mataró rebutja el tancament de Radio Televisió Valenciana

El Ple de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat una moció de la CUP de rebuig al tancament de RTVV i de suport als treballadors acomiadats. El tancament de Canal 9 és un nou atac del PP a la llengua i la cultura catalanes.

La moció ha estat aprovada en Junta de Portaveus dilluns 3 de febrer de 2014 amb el text següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL CONTRA EL TANCAMENT DE RADIO TELEVISIÓ VALENCIANA I DE SUPORT ALS SEUS TREBALLADORS

El passat 5 de novembre, després de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià havia anul·lat l'ERO presentat pel Govern de la Generalitat a RTVV, el govern valencià va anunciar el tancament de tots els mitjans de comunicació dependents d'aquest ens.

El pretext n'era la inviabilitat econòmica, una suposada inviabilitat que, en tot cas, estaria causada per la política d'opulència i desmesura desplegada en tots els àmbits pel govern del PP valencià.

El tancament de la ràdio i televisió valenciana no és, en si, un atac a la pluralitat, ja que aquesta estava segrestada per un procedir de manipulació sistemàtic, però sí que és un atac contra una infraestructura bàsica per a la defensa i promoció de la nostra cultura valenciana, que en serà la principal perjudicada. També més de mil treballadors que aniran a engrossir l'únic que el PP ha sabut fer gran: la llista d'aturats.

La llengua i la cultura valenciana són també la llengua i cultura dels Mataronins i, per tant, tot i que la desaparició de RTVV no ens afecta com a teleespectadors o radiooients, sí que ho fa com a ciutadans dels Països Catalans.

És per tots aquests motius que el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular de Mataró proposa al Ple l’adopció dels ACORDS següents:

1- Rebutjar el tancament de Ràdio-televisió Valenciana i denunciar aquest fet com un nou atac dels governs del PP contra la pluralitat informativa i a la llengua i cultura catalanes.

2- Expressar la nostra solidaritat amb els treballadors acomiadats.

3- Comunicar aquest acord al govern de la Generalitat Valenciana, als partits polítics valencians i al comitè d'empresa de RTVV.