Els Mossos sabotegen la protesta pacífica contra pujada de preus del transport

Dimecres 29 de gener prop d'un centenar de persones han participat en una protesta pacífica contra la pujada de preus del transport públic, que enguany suposa un augment d'entre el 5% i el 8% en els bitllets més utilitzats.

La concentració ha consistit en accedir a l'andana i repartir fulletons informatius en contra de l'encariment de preus del transport públic. Els concentrats han cridat consignes i han penjat dues pancartes en un tren de rodalies. Un cop acabat, s'ha desconvocat la concentració per megàfon.

Quan els concentrats es disposaven a sortir de l'estació, una vintena de Mossos d'Esquadra s'han endut a la força un dels participants. Alguns agents (uniformats i de paisà) han desplegat porres extensibles contra els manifestants. Els agents han retingut aquesta persona durant uns minuts i finalment l'han deixat lliure.

Un cop fora de l'estació, el comandament dels Mossos ha explicat a la víctima de l'agressió que tot havia estat un malentès fruit que el vigilant de seguretat privada de l'estació havia fet una acusació no contrastada d'ús indegut del fre d'emergència d'un dels vagons del tren.

L'actuació dels Mossos ha violentat una concentració que només pretenia informar i denunciar l'abusiu encariment de preus del transport públic.

La CUP Mataró lamenta la poca professsionalitat de la intervenció dels Mossos d'Esquadra i reclama explicacions i les responsabilitats que se'n puguin derivar. Una policia democràtica hauria garantir drets fonamentals com la llibertat d'expressió i de manifestació enlloc d'actuar al servei d'una empresa de seguretat privada.

> Galeria de fotos a Facebook

> Vídeo a YouTube