Declaren a Mataró els dos joves d'Arran encausats per cremar una foto del rei Borbó

Els joves Guifré i Jordi han estat citats avui dijous 16 de gener als Jutjats de Mataró per exhort de l'Audiència Nacional espanyola. Els dos joves d'Arran estan encausats per la suposada crema d'un retrat del rei d'Espanya el dia 11 de setembre de 2013. Una cinquantena de persones s'han concentrat davant els Jutjats per donar suport als encausats.

En Guifré i en Jordi s'han acollit al dret a no declarar i en Martí Majoral, de l'organització antirepressiva Alerta Solidària, ha recordat que el cas dels joves gironins encausats fa anys per cremar fotos del rei d'Espanya va generar una allau solidària que va implicar la crema de centenars de fotos sota el lema 'Jo també cremo el rei'. Aquesta solidaritat va provocar que les acusacions quedéssin en no res.

Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a Mataró, ha donat suport als joves encausats i ha considerat absurd que un acte de lliure expressió sigui jutjat per un tribunal d'exepció com l'Audiència Nacional espanyola, hereva del franquista Tribunal de Orden Público. Safont-Tria ha afirmat que hem d'estar alerta perquè els aparells repressius de l'estat espanyol podrien agafar aquest cas com a escarni al procés independentista català.

Comunicat d'Alerta Solidària i Arran: Atents a la fiscalia, amb la #flamaEncesa, per la imputació per les fotos del rei