La CUP desperta il·lusió a Blanes en un acte amb David Fernàndez, Jordi Navarro i Xavier Safont-Tria

Aquest dissabte 23 de novembre a la tarda al voltant d’un centenar de persones van participar d’una tertúlia amb el diputat de la CUP-AE David Fernández i els regidors Xevi Safont-Tria i Jordi Navarro.

Al llarg de l’acte, que es va celebrar a la Casa del Poble de Blanes, es van posar sobre la taula diferents temes de debat que van girar sobretot al voltant de les diferents línies d’acció política, tant a les institucions com al carrer, per tal de vehicular i impulsar lluites encaminades cap a la transformació social i l’assoliment d’una societat més justa i solidària. Durant l’acte els assistents van plantejar diferents qüestions als convidats, que van originar un debat que es va allargar durant més de dues hores.

Els temes centrals del debat foren sobretot les lluites pels drets socials com l’educació, la sanitat o l’habitatge, les mancances democràtiques de les institucions actuals i la crisi econòmica, una estafa del sistema capitalista, que castiga als més desfavorits alhora que genera riquesa a uns pocs empobrint a la majoria. Al final del debat es va reflexionar sobre el procés independentista i la possibilitat real que aquest avanci cap a l’exercici del dret l’autodeterminació. Es va posar sobre la taula el paper clau de la mobilització popular, que és qui ha forçat aquest procés i  ha posat la pregunta sobre la taula. Un procés que ha de jugar necessàriament un paper cabdal en l’assoliment d’un nou estat que superi el sistema capitalista actual.

Per tancar l’acte els ponents van concloure que cal seguir treballant en una triple estratègia de mobilització popular permanent, la construcció i la lluita a les institucions. Es va remarcar que el país es troba en fase de gestació, que cal creure en les utopies, que tenim alternatives per fer que aquestes esdevinguin realitat i que la desobediència civil i l’activació popular serà essencial en aquest camí cap a l’alliberament social i nacional.