Solidaritat amb els detinguts a Argentona per defensar el centre històric

Davant la detenció i imputació de càrrecs a tres membres de la Plataforma en Defensa del Centre Històric d’Argentona, les CUP de Mataró i Dosrius volem fer les següents consideracions:

- Des de les CUP de Mataró i Dosrius ens solidaritzem amb les tres persones detingudes i imputades pel simple fet d’estimar la seva vila i defensar-ne el patrimoni històric.

- Denunciem un cop més el desemesurat desplegament policial al qual ens estan acostumant els Mossos d’Esquadra des de la seva implantació a la comarca. La desproporcionada actuació repressiva només genera impotència que es transforma en odi cap a un cos que diu que vetlla per les llibertats ciutadanes.

- Veiem amb molta preocupació com polítics que es diuen “democràtics” i/o “ d’esquerres” utilitzen sistemàticament la via policial i judicial per afrontar qüestions polítiques: detenció d’activistes cívics a Argentona, desallotjament policial il·legal a Mataró, denúncia judicial a un membre de la CUP per penjar una pancarta a la seu del PP, denúncia judicial a veïns de Cerdanyola per manifestar-se al ple, prohibició d'actes electorals pel referèndum de la Constitució europea… Resoldre debats polítics amb denúncies i detencions és propi de règims dictatorials, inacceptables en la nostra societat.

- Reclamem a les autoritats de la comarca que posin fre a l’actual onada repressiva contra qualsevol a qui consideren “dissident” del règim. Trobem molt greu que a Mataró les ciutadanes i ciutadans ens assabentem que hi ha Ple Municipal quan, un dijous al mes, veiem la plaça de l’Ajuntament plena de vehicles policials i la casa consistorial curulla de policies antiavalots. Això és una “democràcia”? Cridem el govern autoanomenat “catalanista i d’esquerres” a una profunda reflexió sobre aquest fet.

- Per acabar, encoratgem les persones i col·lectius de la comarca que defensen la terra i el patrimoni històric i cultural a no fer-se enrere per la repressió que patim i a avançar en la lluita.

Visca la terra!

Mori el mal govern!

Mataró, 15 de març de 2005
Oficina de Premsa CUP Mataró