Un jove de la CUP imputat per penjar una pancarta no declara perquè la jutgessa no entén el català

Xevi Safont-Tria ha estat citat als jutjats el dia 20 de maig, però no ha pogut declarar perquè la jutgessa espanyola no entén el català i no hi ha cap intèrpret.

El militant de la CUP i d'Unió de Pagesos de Mataró Xavier Safont-Tria havia estat citat a declarar davant el Jutjat número 4 de Mataró arran d'una denúncia presentada pel PP per la concentració espontània del 13 de març del 2004, jornada de reflexió.

Entre les esperpèntiques acusacions fetes pel PP hi ha el "llançament d'ous", crits a favor d'una organització armada basca… i penjar una pancarta.

La sorpresa del nostre company ha estat que no ha pogut declarar perquè la jutgessa ha dit que no entén la llengua catalana i no hi havia cap intèrpret als jutjats de Mataró.

El 3 de maig del 2004 ja va ser citat pel mateix motiu el també membre de la CUP de Mataró Joan Jubany. En aquella ocasió, el nostre company va reconèixer haver penjat la pancarta al balcó de la seu mataronina del PP i en va explicar els motius davant els jutjats.

Pel que ens consta, els dos militants mataronins de la CUP són els únics imputats a tot l'estat espanyol per haver participat en les cassolades davant la seu del PP la mateixa nit que Mariano Rajoy violava la llei electoral presentant-se com a "candidato del PP" a les televisions, i la mateixa nit que el llavors ministre de l'interior Ángel Acebes mentia i ocultava informació sobre l'autoria dels atemptats de l'11M a Madrid, tots dos amb l'objectiu de decantar el vot cap al seu partit espanyolista.

Mataró, 20 de maig de 2005
Oficina de Premsa CUP Mataró


NOTÍCIES DE PREMSA

vilaweb.com: El jove de Mataró implicat en les manifestacions del 13-M no declara perquè la jutge no entén el català [20-05-2005]

capgros.com: Es suspèn la declaració de Safont-Tria perquè la jutge no entén el català [20-05-2005]

agrosistemas.es: Un joven de Mataró(Barcelona) implicado en las manifestaciones del 13-M no declara porque la juez no entiende el catalán [20-05-2005]