MataroBus

La nova manera de moure'ns per Mataró

Principis per un model alternatiu de transport públic

La CUP ha el·laborat i ha obert a un procés de debat participatiu una proposta que revoluciona el concepte de MataróBus i el transport públic a la ciutat. Proposem passar de les actuals 8 línies lentes, desordenades i erràtiques, a una xarxa vertebradora de ciutat amb un bus cada 10 minuts. També proposem una estació d'autobusos interurbans prop de l'actual estació de trens. L’objectiu és reduir el temps del viatge des de la porta de casa fins al destí.

 

La CUP, conjuntament amb l’associació Promoció del Transport Públic ha elaborat un document que obre a debat públic:

> Descarregar el document "La nova manera de moure'ns per Mataró. Principis per un model alternatiu de transport públic" (versió 1.6 PDF)

Proposta de nova xarxa de MataróBus (CUP, juliol 2014)


Treballs preparatoris a la seu de la PTP, maig 2014Assessorament tècnic de la PTP

La proposta de nova xarxa de MataróBus i d'estació d'autobusos interurbans ha estat el·laborada per la comissió de Mobilitat de la CUP Mataró amb la implicació i l'assessorament tècnic de l'associació Promoció del Transport Públic.

Foto: treballs preparatoris de la proposta a la seu de la PTP (maig 2014)

 

 

 

 


Compartim el projecte amb els treballadors del Mataró Bus i la FAVM

La CUP comparteix el projecte amb els treballadors del MataróBus i amb la FAVMEls primers amb qui la CUP i la PTP han compartit el projecte ha estat amb el treballadors del Comitè d'Empresa del MataróBus i amb la Federació d'Associacions Veïnals de Mataró (FAVM).

Dimecres 16 de juliol els conductors del MataróBus s'han mostrat favorables a la proposta de "reinvenció" del servei de transport públic urbà i s'han ofert per col·laborar en el desenvolupament del projecte.

> Galeria de fotos a Facebook de la reunió amb els treballadors del MataróBus i la FAVM

> Més informació: La CUP proposa un model alternatiu que revoluciona el MataróBus

 


Presentem la proposta i obrim el debat

Xavier Safont-Tria i Albert Obiols a la roda de premsa de presentació de  "La nova manera de moure'ns per Mataró. Principis per un model alternatiu de transport públic"Dimecres 16 de juliol, en roda de premsa, Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP, i Albert Obiols, secretari executiu de Promoció del Transport Públic han presentat el projecte "La nova manera de moure'ns per Mataró. Principis per un model alternatiu de transport públic" (PDF). Han explicat que ara la CUP anirà barri per barri a compartir la proposta en un procés participatiu que culminarà amb la presentació d’una proposta definitiva que es farà arribar a l’Ajuntament.

> Galeria de fotos a Facebook de la roda de premsa

> Més informació: La CUP proposa un model alternatiu que revoluciona el MataróBus


Bona rebuda al casal de Cirera

La CUP ha fet la primera presentació dels principis per un model alternatiu de transport públic a la ciutat de Mataró. El Casal de la Gent Gran de Cirera ha estat el primer espai on s’ha celebrat una assemblea oberta per presentar i contrastar la proposta que reinventa el MataróBus.

Més de trenta persones han participat de l’assemblea oberta. Totes les intervencions han agraït i han vist amb bons ulls la nova proposta que compta amb la participació de treballadors del MataróBus.

> Més informació: continua llegint +


La Llàntia opina sobre l’alternativa de mobilitat

Dimecres 22 d’octubre, una trentena de persones van participar en l’assemblea organitzada per la CUP a la seu de l’Associació Veïnal de la Llàntia per exposar el document i les propostes sobre "La nova manera de moure'ns per Mataró".

Des de la CUP volem agrair l’acollida dels veïns i veïnes de la Llàntia i animem a la resta d’associacions veïnals a donar la seva opinió. L’objectiu final és recollir totes les aportacions de cara al futur Pla de Mobilitat.

> Més informació: Continua llegint +

 


Procés participatiu a Cerdanyola

Procés participatiu del MataróBus al barri de Cerdanyola.Dimecres 19 de novembre el procés participatiu arriba al barri de Cerdanyola, en un debat a l'Espai Gatassa, amb la participació de Xavier Safont-Tria (CUP) i Ernest Carretero (Comitè de treballadors del MataróBus).

 

 

 

 

 

 


Peramàs-Esmandies i el Pla d'en Boet també fan aportacions al projecte

Procés participatiu del MataróBus al Les Esmandies, Casal de Barri, amb les associacions veïnals de Peramàs-Esmandies i el Pla d'en Boet.Divendres21  de novembre de 2014 continua el debat, aquest cop a Les Esmandies, Casal de Barri, en un acte organitzat conjuntament amb les associacions veïnals de Peramàs-Esmandies i del Pla d'en Boet, el debat és ric i recollim les aportacions de les veïnes i veïns d'aquests dos barris.

 

 

 

 

 


Més debat al barri de Rocafonda

Procés participatiu del MataróBus al barri de Rocafonda.Dijous 26 de febrer de 2015 el procés participatiu arriba al barri de Reocafonda, en un debat al Centre Cívic de Can Noè. Aquest és un dels barris més densament poblats de la ciutat i s'hi troba a faltar connexió ràpida amb l'estació de trens i amb els autobusos interurbans que van cap a Barcelona i les universitats.

 

 

 

 

 


Procés participatiu a L'Havana

Procés participatiu del MataróBus al barri de l'Havana.Dvendres 27 de febrer s'ha celebrat la darrera de les xerrades del procés participatiu, aquest cop al barri mariner de l'Havana, a la zona de llevant de la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 


La proposta arriba al Ple Municipal

Després de culminar el procés participatiu als barris de la ciutat, i un cop recollides i incorporades aportacions de veïnes i veïns, la CUP presenta el projecte "La nova manera de moure'ns per Mataró" al Ple Municipal de dijous 4 de març de 2015.