Una nova sentència desmunta més mentides del PSC sobre Can Fàbregas

El TSJC sentencia que el cost del “desmuntatge” no es podia imputar als veïns de la Ronda Barceló i ara tocarà pagar-ho a l’Ajuntament

La CUP reclama que el cost econòmic el paguin els responsables polítics i/o l’empresa privada que en va sortir beneficiada

El PSC no es va cansar de repetir que “el trasllat de Can Fàbregas no costarà ni un duro a la ciuat”. El govern tripartit va fer pagar el “desmuntatge” als veïns d’un altre àmbit, la Ronda Barceló, que queda allunyat de Can Fàbregas. Ara, la sentència 520/2013 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 28 juny 2013, anul·la la modificació poligonal del “PMU 001d àmbit Ronda Barceló-Fàbregas de Caralt” signada per l’exalcalde Joan Antoni Barón.

La sentència determina que l’Ajuntament no podia fer pagar als veïns de la Ronda Barceló les obres de “desmuntatge” de Can Fàbregas, valorades en 1.084.626,10 euros (més IVA). A més, el tribunal recorda que la sentència de novembre de 2012 deixava clar que no era possible el desmuntatge de l’edifici catalogat de Can Fàbregas i declarava la nul·litat del “trasllat” consumat pel tripartit.

Els grans beneficiats de l’operació continuen sent Naves Biada, copropietat dels oncles del llavors regidor d’Urbanisme Ramon Bassas, que van vendre la nau per 16.498.000 euros (més IVA).

Un cop més, els ciutadans i ciutadanes de Mataró en sortim perjudicats i, a tavés de PUMSA, haurem de pagar més d’un milió d’euros malbaratats en el “desmuntatge” inútil de Can Fàbregas.

La CUP reclama responsabilitats als governants que han beneficiat interessos privats tot malbaratant diners i patrimoni públics durant l’època de l’especulació immobiliària.

Tal com reivindicava la Plataforma Salvem Can Fàbregas, “ni un cèntim per un trasllat inútil” i que ho paguin els que hi han fet negoci.

Entenem que els 1.084.626,10 euros (més IVA) del “desmuntatge” els han de pagar de la seva butxaca els responsables polítics i/o els antics propietaris de la nau de Can Fàbregas, Naves Biada, únics beneficiats per l’operació especulativa d’un trasllat que els tribunals han declarat il·legal.

Mataró, 17 de juliol de 2013