Un centenar de mataronines protesten contra les darreres agressions masclistes

[notícia: Xavier Puig, La Directa - foto: Anna Aluart] Els fets detonants de la protesta van ocórrer dilluns al barri mataroní de l’Havana. Un home de 37 anys va apunyalar una mare i la seva filla, que van haver de ser traslladades a un centre hospitalari.

“No ens quedem callades davant d’un acte de violència d’aquest tipus. Aquesta concentració vol ser un crit contra la violència masclista”, deia Anna Garcia, membre del col·lectiu Teixit de Dones, que agrupa diversos grups i individualitats de la ciutat. Un centenar de persones van respondre a la crida i es van concentrar davant l’ajuntament mataroní dimecres a la tarda per protestar contra dues agressions masclistes succeïdes dilluns a la capital maresmenca.

Durant la concentració, que va durar uns deu minuts, lluïa una pancarta on hi deia “Som la veu de les dones a qui han segat la veu”. Un cop finalitzada, es va llegir un manifest de suport a les víctimes que posava en relleu la necessitat de trencar amb els esquemes patriarcals. Així ho va recalcar, després, Garcia: “La societat és patriarcal, és masclista i això està molt arrelat. Cal educar, educar i educar en la igualtat”.

El col·lectiu feminista maresmenc A Cavall de Forques també es va sumar a la concentració, amb la intenció d’“unir forces” després que la nit de dilluns a dimarts una altra dona fos assassinada per la seva parella a Terrassa. L’acció s’inclou, doncs, en la lògica de convocar una protesta cada vegada que hi ha un nou assassinat masclista. Des que van començar a fer-ho l’octubre passat, aquesta ja és la sisena vegada que es manifesten. Durant la darrera protesta, el mes de gener, van aparèixer emmascarades a l’estació de Mataró per denunciar l’assassinat de dues germanes per part del marit d’una d’elles a Elx.