Suport des de Mataró a la vaga indefinida de docents, famílies i alumnes de Les Illes

Més de 150 persones ens hem concentrat davant l'Ajuntament de Mataró per mostrar el nostre suport públic als docents, a les famílies i als alumnes que estan fent vaga a les Illes Balears per defensar l’ensenyament en català. La concentració ha estat convocada per SEPC, Arran, COS i CUP.

Un jove representant del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) ha explicat als assistents el motiu de la convocatòria per la retirada del decret del TIL (tractament integrat de llengües) i la llei de símbols i per una educació pública de qualitat:

Amb l’excusa d’implantar un demagògic (i impossible!) trilingüisme a les aules, l’únic que busca el Partit Popular, amb el decret que regula el tractament integrat de llengües als centres docents no universitaris de les Illes Balears, és arraconar la llengua catalana. Volen acabar amb la presència de la nostra llengua en l’únic àmbit de la societat illenca en què era primer idioma. L’ensenyament del català i en català a l’ensenyament de les Illes, com aquí al Principat de Catalunya, ha estat clau per garantir l’accés a la llengua de tota la població, és a dir, ha estat clau per garantir la igualtat d’oportunitats del conjunt de la ciutadania.

Ja ho han dit molts cops, segons el PP, l’ensenyament en català a Catalunya ha fet possible l’augment del sentiment independentista (nosaltres afegiríem, però, que aquesta afirmació no és ben bé certa) i ara el que volen és tallar d’arrel a les Illes Balears, al País Valencià i a la Franja de Ponent un possible creixement d’aquest independentisme, no fos cas que amb cultura la gent s’adonés que tots som un, que tots som Països Catalans. La ignorància, l’arrogància,  la prepotència del PP no els fa veure que el sentiment de país, de Països Catalans, d’independència, està creixent per les seves agressions, de tota mena, al nostre poble, i, en especial, per l’alt valor simbòlic que té, per les agressions a la nostra llengua.

I que no ens enganyin, anar contra aquest decret de bilingüisme balear no és anar contra el poliglotisme dels nostres alumnes, sinó contra el fet que es vol arraconar el català de les aules. Un bon programa plurilingüe s’ha de fer amb professorat preparat, amb materials curriculars ben elaborats i provats, i fent significatiu l’ensenyament de les llengües, no fent un repartiment d’hores que no té en compte la realitat sociolingüística, ni els usos de les llengües. Per no parlar del risc que comporta que professorat no preparat o amb un nivell de llengua no suficient imparteixi matèries curriculars en una llengua que no domina: potser el fracàs escolar encara augmentarà més...

A més, hem de recordar que avui, amb la llei Wert, el PP ha fet un pas més contra la llengua, blindant l’ensenyament en castellà també a Catalunya, gràcies als vots del PP i d’UPyD –els germans ideològics de Ciudadanos a la resta de l’Estat–. És un pas més en aquesta espiral contra els catalans, contra el català, contra el nostre país al qual s’ha llençat incontroladament l’espanyolisme més ranci, més imperialista, més intolerant...

Per tot plegat, i perquè defensar i donar suport als companys insulars és també defensar-nos a nosaltres mateixos, perquè ells som nosaltres, i nosaltres som ells, per la dignitat de la llengua, per la dignitat com a país, per la justícia..., perquè tots som Països Catalans, perquè tots lluitem per una mateixa causa, solidaritat amb els mestres, amb els professors, amb els pares i amb els companys alumnes de les Illes. Gràcies pel que esteu fent! LA VOSTRA VAGA, LA NOSTRA DIGNITAT!

Tot el nostre suport des d’aquesta part del país, que, esperem, aviat pugui ser lliure i us pugui donar suport amb més força i amb més recursos.

Visca Mallorca!, Visca Menorca!, Visca Eivissa i Formentera, Visca Catalunya, VISCA ELS PAÏSOS CATALANS