Suárez franquista, a Mataró no estem de dol!

Adolfo Suárez va ser un franquista amb diversos càrrecs de responsabilitat durant el temps de la Dictadura. No obstant això, cap tribunal el va processar, perquè ell mateix es va encarregar d’aprovar la llei d’amnistia, amb la qual es va amnistiar als assassins, torturadors i alts càrrecs del franquisme.

Suárez era un polític lampedusià que afirmava que no es podia ensenyar química nuclear en català, que va preservar els ressorts de l’estat feixista (cossos repressius, exèrcit, judicatura, privilegis de l’Església) i va treballar sense descans per liquidació de la mobilització obrera i popular.

En contra de la història oficial, nosaltres reclamem una història insubmisa perquè sabem que la transició de la Dictadura a la Monarquia parlamentària no va ser pacífica, va tenir un alt cost per a les classes populars, i va resultar ser un frau a les expectatives democràtiques i d’autodeterminació del poble català.

Per aquests motius, des de la CUP de Mataró, expressem el nostre rebuig a la figura d’Adolfo Suárez, lamentem que l’Ajuntament hagi abaixat les banderes a mig pal en senyal de dol i anunciem que no participarem en cap acte d’adulació d’aquest personatge recentment traspassat, i que igual que altres franquistes ha mort sense haver estat jutjat.